Η ευνουχιστική γκόμενα, το αιδοίο οδοντοφόρο - δαγκανόμουνο - vagina dentata.

Ο όρος «μουνούχω» εφευρεθείς υπό του Βραστανδρός παράγεται από το ρήμα μουνουχάω= ευνουχίζω, με την θηλυκή κατάληξη «-ω», όπως «μαλάκω», και δίνει την έμφαση στον ευνουχισμό, και στην ψυχολογική διάστασή του, κι όχι σε οποιοδήποτε άλλο κίνδυνο ελλοχεύει στην δαγκανομούνα. «Ευνουχομούνα» για χάρη μεγαλύτερης ακρίβειας.

Βέβαια, το «δαγκανομούνα» παραμένει ο πιο πλούσιος σλανγκικά όρος κι έτσι το παρόν λήμμα αποτελεί απλώς ένα ταπεινό σχόλιο στην περιεκτική ανάρτηση της Mes, περιγράφοντας ένα θέμα, που έχει απασχολήσει και τα λήμματα οδοντογλειφίδα, η, οδοντόπαστα, η, δαγκωτό και πουτσοκεφαλοκλείδωμα.

Για τον Freud, ο μύθος της Μέδουσας που σε απολιθώνει με το πρόσωπό της σήμαινε αυτό ακριβώς το πράγμα, ήτοι το ευνουχιστικό αιδοίο, γι' αυτό προτείνω εναλλακτικά και τον όρο «Μύδουσα», κατά το «μύδι», που επίσης έχει απασχολήσει κατά κόρον την πρόσφατη βιβλιογραφία. Η «Μέδουσα» απασχόλησε και τον Sartre, που ανέπτυξε στην φιλοσοφία και λογοτεχνία του το θέμα του γυναικείου βλέμματος που σε απολιθώνει.

-Τι κάνει ο Δημήτρης;
-Δημητρούλα πες τον καλύτερα!
-Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω;
-Την θυμάσαι την γραμματέα του την Λάουρα;
-Αν την θυμάμαι λέει!
-Της είπε «σκύψε ευλογημένη» κι αυτή αντί να τα πάρει στην κράνα κυριολεκτικά, τα πήρε μεταφορικά και τού 'κανε πουτσοκεφαλοκλείδωμα!
-Δηλαδή τον χάνουμε τον Μητσάκο;
-Ακόμα στην Εντατική είναι! Θα την γλιτώσει την ζωή του, αλλά σαν θα βγει, θα είναι σαν να τον εγχείρησε ο Tom Pusti!
-Έλα!
-Σου λέω, φοβερή μουνούχω!

"Η Μέδουσα", πίνακας του Peter Paul Rubens. (από Hank, 14/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία