Τα ψητά (στα κάρβουνα) κρεατικά, τα σχάρας. Μιλάμε μόνο για κόκκινο κρέας, συνήθως παϊδάκια. Προφ λέγονται έτσι γιατί πρόσκειται για μικρά κομμάτια κρέατος, εύκολα στο ψήσιμο. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για μπριζόλες ή Τ-bone steak.

- Πα να φάμε κανα βρώμικο;
- Μπε... Προτιμώ κανα κοψίδι ναουμ'.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
GATZMAN

Κινητό χασάπικο, ο Κοψίδης;

#2
Vrastaman

Μανούλα στο κονσερβοκούτι!

#3
GATZMAN

Στοοος. Νομίζω πάντως, πως αν του πετάξουμε τις κουστουμιές και τον ντύσουμε στα τσολιαδίστικα, τον βάζουμε άνετα στην πόρτα των κοψιδάδικων στα βλάχικα της Βάρης. Εχει το....φυζίκ

#4
Vrastaman

Ένας περιποιημένος Κοψίδης εφτασεεεεε...

#5
GATZMAN

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ !!!!

Καλά...ο Μάκης κοιμάται κι η τύχη του δουλεύει. Που να 'ξερε πως προβάλλουμε πτυχές του, ώστε αν τον αρπάξει στις εκλογές, να μπορεί να παίξει μπάλα αλλού. Φροντίζουμε για το CV του!

Κι ισως να φτιάξει και δικό του στέκι κάνοντας το πτυχίο του λαδόκολλα

#6
Khan

Δαιμόνιος Αρχιμήδης!

#7
poniroskylo

Πάντα νόμιζα ότι τα κοψίδια αναφέρονται στα κομμάτια που κόβονται από τη σούβλα καθώς ακόμα γυρίζει - κομμάτια από αμνοερίφια, κοκορέτσια, κοντοσούβλια κ.ο.κ. Βεβαίως, η χρήση της λέξης έχει επεκταθεί και καλύπτει πλέον πολλά ψητά κρεατικά - π.χ. παϊδάκια, παντσέτες κλπ. Αλλά, λέω εγώ τώρα, μαγαζί που δεν βάζει σούβλα δεν νοείται κοψιδάδικο.