1. Το αποκρουστικό τσαπόνυχο ή άλλως ταξιτζίδικο νύχι που χρησιμοποιείται για να ξύνεις ή να ξύνεσαι. Αρχικά απετέλεσε βλαχοκυριλέ status symbol όσων ήθελαν να διατυμπανίσουν ότι δεν ασχολούνται με χειρωνακτικές δουλειές. Σήμερα φοριέται κυρίως από απομεινάρια των ογδόνταζ, καδενάκηδες και παλαιάς κοπής πασοκανθρώπες.

  2. Πρόσθετο προστατευτικό και καλά σποίλερ του προφυλακτήρα, γνωστό και ως ξύστρα. Εκ των ων ουκ άνευ για κάθε υπερήφανο ιδιοκτήτη κάγκουαρ.

Πάσα: Vikar.

- Νυχάκι σαν του δράκουλα, μα μόνο το μικρό, για να μη λεν' πως είμαι και άπλυτος εγώ
(HMIZ, εδώ)

- Tελικά Νίκο βρήκες κάτι να βάλεις μπροστά; Νυχάκι-σπόιλερ; Είμαι και εγώ στο ψάξιμο αλλα θέλω κάτι σημαζεμένο, να μην είναι πολύ ογκώδες κτλ
(εκεί)

Πρακτική εφαρμογή νυχακίου (από Vrastaman, 13/07/10)Κάγκουαρ με νυχάκι (από Vrastaman, 13/07/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vikar

Μ' αρέσεις πού 'σαι φιλότιμο κι' αλέρτικο αγόρι...

#2
Vrastaman

Κάθε σχόλιό σου και ασίστ ρε πούστημ' !!!

#3
HODJAS

Θυμήθηκα τώρα (ένεκα το λήμμα), που τρίβαμε βραδιάτικα στη Σαλαμύκονο κάτι θεόρατα ταψά, τίγκα στη μπίχλα, μ' ένα κομματάκι σαπούνι πράσινο και κάτι γάντια της συφοράς.

Data:

Τα ταψιά γήπεδο 5 Χ 5 το καθένα, η λίγδα 5 πόντους, τα μαγειρεία ετοίμαζαν φαΐ για 2 χιλιάδες προσωπικό, η υπηρεσία διέθετε 100 άτομα («εξαφανισμένα»), εμείς 5 στραβόγιαννα να παλεύουμε, οι παλαίουρες 10 και να κάθονται, οι αρουραίοι 2 και να καραδοκούν, η ώρα 11 και η κλίμακα (σκοπέτο) που επακολουθούσε 4 ώρες...

Κάποια στιγμή, επειδή η ώρα περνούσε κι η αγγαρεία δεν έβγαινε γιατί προσπαθούσαμε να λερωθούμε το δυνατόν λιγότερο (στραβόγιαννα γαρ), ένας λέουρας (δόξα τη μακροθυμία του), μας λυπήθηκε και μας ενημέρωσε:

Άμα δε βάλεις και λίγο νυχάκι, δουλειά δε γίνεται...

#4
Κωνσταντίνος Ωμέγας

το νυχάκι προέρχεται απο την Γαλική αριστοκρατία και γενικότερα απο την αριστοκρατία της εποχής οπου το χρησημοποιούσαν για να βάζουν αλάτι στο φαγητό τους για τον οποίο και λόγο έχουμε την κλασσική εικόνα σάβουράβ βίβ οπου το πιάσιμο των πραγμάτων πραγματοποιείται χωρίς να ακουμπάει το μικρό δαχτυλάκι για να είναι καθαρό να μή κολάει το αλάτι επάνω.
Στις ημέρες μάς το νυχάκι είναι απλά μία ψύχωση (σάν τα τατουάζ) και ο ιδιοκτήτης το το έχει γιατί έτσι του αρέσει απλά και για τους λόγους που νομίζει δηλαδή.
Επίσης χρησημέυει και για το καθάρισμα του αυτιού (αφαιρεί το κερί) καθώς και της μύτης.

#5
MXΣ

και του δοντιού θα έλεγα από λιγδοκοκόρετσο...

#6
AN21

Τόση μαγεία και σοφία στα σχόλια...!

#7
Fotis Nitsiopoulos

Τύπος καθάριζε την αυτάρα του με το κλειδί του αυτοκινήτου του. Οπότε του κάνει ο άλλος:
- Θα πάρεις μπρός ή να ζμπρώξω;

#8
Vrastaman

χεχε :-)