Σε στύση, κάργα στύση.

Η γραβάτα λειτουργεί ως μεταφορά του πέοντα και σε άλλες εκφράσεις, βλ. το αββασιδικό τον έχω κάνει γραβάτα, όπου η γραβάτα παραπέμπει στον και καλά ξεχειλωμένο από την υπερβολική μαλακία πέοντα, ή το κχάνειο γραβάτα, αναφερόμενο σε ειδική σεχουαλική πρακτική γνωστή και ως ισπανικό ή βυζομαλακία.

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Γραβάτα είναι ο εντελώς τελείως καυλωμένος πέοντας (μελάτες μεσοβέζικες καταστάσεις αποκλείονται), ανεξαρτήτως μεγέθους, σχήματος ή ιδιαίτερων σεχουαλικών προτιμήσεων. Σημασία έχει μόνο το κατακόρυφο της στάσης, η ορθοστασία.

  1. - Την Τρίτη που μας πέρασε με παίρνει τηλέφωνο ο Βασίλης. Προφανώς ήθελε διακαώς να γαμήσει, γιατί με άρχισε σε κάτι πουτσιλίκια του τύπου «έλα βρε μωράκι, που χάθηκες» και «μαύρα μάτια κάνουμε να σε δούμε», παρότι ήταν αυτός που είχε εξαφανιστεί για καμιά βδομάδα. Είπαμε, φρη σχέση, αλλά όχι κι έτσι ρε φίλε. Τεσπά, μετά τις εισαγωγικές μαλακίες μου το σερβίρει: «τι θα κάνεις το βράδυ, θες να έρθω να δούμε καμιά ταινιούλα παρέα;». Του λέω ξέχνα το, έχω γυναικολόγο την επόμενη μέρα και μου έχει πει να μην κάνω τίποτα την προηγούμενη γιατί αλλιώς η εξέταση πάει στράφι. «Μα δε θα κάνουμε τίποτα βρε μωράκι, μόνο καμιά αγκαλίτσα θα σε πάρω που μου 'λειψες». «Βασιλάκη άσ' τα σάπια» του λέω, «θες να γαμήσεις, κι εγώ μπορεί να θέλω, αλλά υπάρχουν κι άλλες προτεραιότητες σ' αυτή τη ζωή». Μη στα πολυλογώ, μου ζάλισε τ' αρχίδια με υποσχέσεις οτι θα 'ναι Παναγία και τέτοια, και του 'πα να έρθει. Σκάει που λες ο δικός σου κύριος, βλέπουμε την ταινία, πίνουμε κι ένα ποτάκι για το καλό, όλα χαλαρά, ούτε το βυζί δε μου 'πιασε. Σε μια φάση του λέω «πάω να κάνω ένα μπάνιο και μετά θα την πέσω, είμαι ερείπιο». «Ναι βρε μωρό πήγαινε κι εγώ μια απ΄τα ίδια, δεν την παλεύω. Μπαίνω για μπάνιο, όλα καλά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, λέω ο τύπος θα έπεσε ξερός για ύπνο. Τελειώνω, φοράω μπουρνούζι και κάνω να βγω απ' το μπάνιο. Και τι να δω: ο Βασίλης ακριβώς έξω απ΄την πόρτα του μπάνιου, καθισμένος σε καρέκλα, γυμνός και με τον πούτσο γραβάτα. »Δεν περνάς απο δω αν δε σε γαμήσω, κατάλαβες πουτανάκι;«. Μια ταραχή την έπαθα η γυναίκα, λέω »ώπα τι κάνουμε τώρα«. - Και τελικά του 'κατσες;
    - Εσύ τι λες μωρή, λες να άφηνα τέτοια ψωλή καυλωμένη ανεκμετάλλευτη;
    - Γιατί, πόση την έχει;
    - Να σου πω, δεν το λες και φίδι, είναι όμως τίμιο, τη δουλειά του την κάνει με το παραπάνω. Και αντοχή ο πούστης. Τέσσερις φορές με ξέσκισε και ήθελε κι άλλο, είδα κι έπαθα να τον μαζέψω. Και το καλύτερο δε στο 'πα: την ώρα που με γαμούσε, να πετάει προστυχιές του τύπου »σε μένα παλιοπουτανάκι, πουστριλίκια για γυναικολόγους και ρέστα δεν πιάνουνε, το 'πιασες;«. Δυο φορές έχυσα, pas mal.

  2. - Με τέτοια εγκλήματα που περνάνε απο δω μας έχει γίνει ο πούτσος γραβάτα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Βλ. και πεοδείκτης.

Μου φαίνεται ότι υπάρχει μια ανακολουθία στον συμβολικό συσχετισμό πέοντα-σε-στύση και γραβάτας: η γραβάτα είναι εκ προοιμίου πεσμένη, εκτός κι αν φοριέται σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Ο πούτσος γραβάτα κτγμ παραπέμπει περισσότερο σε πέοντες τ. Long Dong Silver (q.v.) που λόγω υπερφυσικού μεγέθους δεν μπορούν παρά να υποκύψουν στον νόμο της βαρύτητας, θυμίζοντας γραβάτα.

#2
j.b.

Κάπως σχολαστικό αυτό που λες. Άλλωστε το «πεσμένη γραβάτα» είναι πλεονασμός, εξ ορισμού δεν υπάρχουν γραβάτες «μη πεσμένες», με το δείκτη επάνω. Και εφόσον δεν υπάρχουν «μη πεσμένες», δεν υπάρχει ούτε το αντίθετό τους, «πεσμένες»... Μετράει εν προκειμένω το κατακόρυφον, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης της «αιχμής»...

Υπόψιν οτι απαντάται και η βερσιόν «μας έχει έρθει ο πούτσος γραβάτα», οτι δηλ. η καύλα μας έχει φτάσει στο λαιμό.

Η γραβάτα είναι βέβαια και μετωνυμία για το «σύστημα», το αστικό κατεστημένο, βλ. αναρχικό σύνθημα «ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες, τέρμα πια οι αυταπάτες», ή κάτι τέτοιο. Ίσως επανέλθω επ' αυτού...

#3
Vrastaman

Πιστεύω ότι η κατεύθυνση μετράει συμβολικά, αλλά οκέικ.

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: η γραβάτα ετυμολογείται εκ του Κροάτης.

#4
Khan

Στο εξής το ισπανικό θα το μετονομάσω σε κροατικό, και ετυμολογικώς και δίκην hommage στη Nina Moric.

#5
soulto