Αγαπημένη σλανγκιά αθλητικογράφων. Τη χρησιμοποιούν για να αναφερθούν σε κάποιον προπονητή (ποδοσφαίρου συνήθως) που, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να πάρει πόδι οσονούπω.

Συγκεκριμένα θα πάρει τον πούλο πριν τη μεγάλη εθνική μας εορτή της 28ης Οκτωβρίου, κατά την οποία λαμβάνει χώρα εν Θεσσαλονίκη μεγάλη στρατιωτική παρέλασις. Εξυπακούεται ότι η εν λόγω σλανγκιά έχει κάποιο νόημα μόνον όταν εκφέρεται στο πριν την 28η Οκτωβρίου, χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα από την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας (όταν γίνονται οι μεταγραφές και κλείνουν οι προπονητές) και μετά.

Κλασική περίπτωση Έλληνα προπονητή που έχει αλλάξει δυόμισι εκατομμύρια ομάδες και συνήθως φεύγει νύχτα, πριν προλάβει να δει την παρέλαση από τον πάγκο, είναι ο τιτανοτρισμεγιστοτεράστιος Αλέ (και μη μου πείτε ποιος Αλέ: αυτός που εξύμνησαν κάποτες τα παιδιά απ' την Πάτρα).

- Φίλε, αν πουλήσει και το σημερινό ματσάκι ο δικός σου, τον βλέπω να φεύγει νύχτα...
- Το χάσει δεν το χάσει είναι τελειωμένη υπόθεση σου λέω. - Τα παραλές ρε μαλάκα, ραδιοαρβύλες είναι...
- Καλά εσύ τραγούδα, πάντως ο κυριούλης παρέλαση δε βγάζει. Τον ξέρεις τώρα τον Κρόκους, τρώει προπονητές για την πλάκα του...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Το επόμενο χρονικό ορόσημο μετά την παρέλαση, είναι η γαλοπούλα. Αν δε προλάβει να πετάξει και αετό, μιλάμε για σούπερ-πετυχημένο καταξιωμένο «σερ» προπονητή.

#2
johnblack

lol, δε το ήξερα

#3
iron

βράστα, βοήθεια! συνειδητοποίησα ότι η λέξη σλανγκιά δεν υπάρχει ως λήμμα! γουστάρεις να το πάρεις; και μετά κάποιος από μας θα γαμηθεί να περάσει τα λυνξ...

#4
Vrastaman

Τιμή μου και καμάρι μου που σκέφτηκες την αφεντομουτσουνάρα μου, ω Ρεγκίνα ;-) Το αναλαμβάνω.

#5
iron

ωραία!