Γνωστή και μη εξαιρετέα φράση στους γρήγορους της ασφάλτου. Άλλωστε όλοι μας λίγο-πολύ ή το έχουμε κάνει ή μας το έχουν κάνει στον δρόμο. Δηλαδή το «παίξιμο» των προβολέων του αυτοκινήτου μας για να κάνουμε σινιάλο στο έμπροσθεν όχημα να παραμερίσει να περάσουμε διότι βιαζόμαστε ή είμαστε πολύ γρήγοροι και το τουμπανίδι μας δεν κρατιέται. Η έκφραση λοιπόν αυτή περνά αυτούσια στη διαδικασία όπου το «θύμα» βρίσκεται σε κατάσταση αλλαγής 16.000.000 χρωμάτων σε 8 megapixel ανάλυση, λόγω κοψίματος ή απλού «Σιμάο». Εκεί ακριβώς όπου το σκατό έχει «σκάσει μύτη» από τον σφιγκτήρα (ξεκεφάλωσε) και έχει ίσα ίσα ακουμπήσει σώβρακο. Εκεί που τα δευτερόλεπτα είναι αιώνες και μια λάθος κίνηση φέρνει την εξομοίωση του Περλ Χάρμπορ ανάμεσα στα σκέλια. Εκεί λοιπόν είναι που το σκατό «μας παίζει φώτα» και πρέπει να προσπεράσει από και καθημερινό.

- Ωχ!!! Φίλε.... Σιμάο!!!
- Έλα ρε σύ!!! Τώρα βρήκες; Κρατήσου λίγο...
- Δεν μπορώ! Μου παίζει φώτα!!!!!!!!!!!!!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
AN21

Αυτός είσαι! 5/5

#2
Vrastaman

Χρησιμοποιείται και με την καλή έννοια, όταν οδηγός στο αντίθετο ρεύμα προειδοποιεί ότι καιροφυλακτεί περιπολικό πιο κάτω.

#3
sytalkas

Σωστός ο Vrastaman,κυρίως με αυτή την έννοια χρησιμοποιείται.

#4
vikar

Επίσης, πετάς τα φώτα το βράδυ, σε οδηγό της απέναντι λωρίδας ο οποίος έχει βάλει μεγάλη σκάλα και σ' έχει γκαβώσει, μπάς και τα κατεβάσει.

#5
Vrastaman

Στο εξωτερικό σημαίνει κυρίως «σου παραχωρώ την προτεραιότητα» και όχι «φύγε από μπροστά μου μη σε γαμήσω», πράγμα που προκαλεί αρκετά διαπολιτισμικά ατυχήματα στις καυτές ελληνικές ασφάλτους.

#6
AN21

Α, επίσης είναι και χαιρετισμός μεταξύ μοτοσυκλετιστών στις εθνικές οδούς! Πιο διαδεδομένος στο εξωτερικό γιατί στο Ελλάντα άμα πάρεις 1000άρα μηχανή τους γράφεις όλους και όλα!

#7
Khan

Λολ Βράστα

#8
iron

χαχα βράστα, πολύ σωστό, αχαχαχα, έχει πολύ γέλιο αυτό!

#9
boulgaroktonos

Βράστα +1