Επιφώνημα που συνοδεύει κωλοδάχτυλο ή άλλου είδους αναπαράσταση της γενετήσιας πράξης σε περιοχές του εύφορου θεσσαλικού κάμπου.

- Φτου ρε πούστη μου! Αρρώστησε ο πατέρας μου και πρέπει να πάω Σαββατόβραδο στα βαμβάκια γι' αλλαγή.
- Ζατς!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Fotis Nitsiopoulos

Αλλαγή τσ βιντούζις αα;
Εξηγα το λεουρα διοτι αμφιβάλλω αμα το καταλαβε το 5% του site

#2
Galadriel

Νομίζω ο Φώτης έχει ένα σημείο. Είμαι στο % ποσοστό που δεν κατανοεί την προέλευση του ζατς, εξου και δεν το βαθμολογώ γιατί είμαι καλός άνθρωπος, χε. Μια επιπλέον διευκρίνηση δεν με χαλάει. Και στην τελική που να βρεθεί τώρα ο Λέουρας που το χει γράψει δυο χρόνια πριν το λήμμα, για πες εσύ βρε Φώτη...

#3
Fotis Nitsiopoulos

η παρατήρηση mes, έγινε για το παράδειγμα.Όταν έρχεται η σειρά κάποιου να ποτίσει το χωράφι του (τη σειρά την κρατάει αυστηρώς ο αγροφύλακας και δεν έχει δε με βολεύει η ώρα και γκουκ-μουκ), αυτός ανάλογα με τη στάθμη του νερού διοχετεύει ανάλογη ποσότητα από υδροσωλήνες(βεντούζες), στα αυλάκια της καλλιέργειάς του.Όταν το νερό φτάσει στο τέλος του αυλακιού, πρέπει να πας να κάνεις την αλλαγή στις βεντούζες, ώστε διαδοχικά να ποτίσεις όλο το χωράφι.Αυτό εννοεί ο λέουρας να πάω για αλλαγή στα βαμβάκια σαββατόβραδο.Όσον αφορά το λήμμα, το 'χω ακούσει αλλά αγνοώ την προέλευση.Ίσως ηχομιμητικό, ίσως σλάβικο(κάτι σαν το μπλιάτ)