Έκφραση η οποία πρωτοακούστηκε από τον Mikeius στην εκπομπή ΜΠΡΑΦ. Δίνεται έμφαση ορισμένες φορές στην γερμανική προφορά (στα τγένα!), ως αναφορά στην συγκέντρωση των αιχμαλώτων πολέμου προς στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συνήθως χρησιμοποιείται απέναντι σε κάποιον (ή κάποιους, αν μιλάμε για ομάδα ατόμων) απαράμιλλης βλακείας, πιστεύοντας πως βάζοντάς τους στα τρένα θα σωθεί ο κόσμος και θα εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος.

[...]
Οπότε ποιό ειναι το πρόβλημά σου, μαλάκα οικολόγε διαδηλωτή; Όταν το κάνουν παραδοσιακοί ρουστίκ αγρότες με κόκκινα μάγουλα είναι ΟΚ, αλλά όταν έρχονται οι κακοί επιστήμονες με άσπρες ρόμπες και δοκιμαστικούς σωλήνες και το κάνουν 2 φορές καλύτερα είναι επέμβαση στη φύσηηηη; Αει και γαμήσου χίπισσα! Παρ’ την τρομολαγνεία και το κιτσαριό και μπες κι εσύ μια στα τρένα με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, βρωμιάρα! [...]

(από το blog του Mikeius: http://faeenamalaka.blogspot.co.uk/2011/12/blog-post.html)

Η ταινία "Amen" του Κώστα Γαβρά πραγματεύεται τη μεταφορά αιχμαλώτων με τρένα προς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους Ναζί, και την ένοχη σιωπή του Βατικανού για το ζήτημα. (από allivegp, 09/04/12)(από Khan, 09/04/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία