Συνήθως περιγράφει καταστάσεις όπου το υποκείμενο χωρίς ιδιαίτερο κόπο, χρόνο, χρήμα και εν γένει επένδυση πόρων έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, προκαλώντας τον εκάστοτε περιγράφοντα να τον εντάξει στην κατηγορία των «αεριτζήδων», εξού και το πρώτο συνθετικό. Το δεύτερο, αν μη τι άλλο, κάνει καλή ομοιοκαταληξία.

- Ο Κοσμάς έχει στήσει μια φάμπρικα στο ιντερνέτ, ούτε ξέρω κι εγώ πώς και τι, αλλά έχει χεστεί στο τάλιρο. Κάτι μπλογκ, μογκ, πώς τα λένε αυτά τα πράγματα και βγάζει λέει λεφτά από κάτι μπανεράκια.
- Αέρα πατέρα λεφτά δηλαδή.
- Ε τι λέμε τόση ώρα;

Ο Ξεροπούπουλος ο Αναγεννησιακός (από Jonas, 17/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Ο ΑΛΛΟΣ

Από το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Αυτοσχεδιασμού, Γκάζι 21-22-23 Ιουνίου 1996, αντιγράφω:

Οι Αέρα Πατέρα είναι η μεγαλύτερη μπάντα στον κόσμο σε αριθμό ατόμων (25 άτομα/sec). Περιφέρονται εδώ και πέντε χρόνια από κλαμπ σε εγκαταλειμμένα εργοστάσια παίζοντας σε φεστιβάλ που στήνουν οι ίδιοι. [...]

#2
Galadriel

Οι τύποι στο μήδι είναι ανύπαρκτοι. Αναρωτιόμουν σε όλη την διάρκεια του βίντεο, ποιον πούστη είχανε βύσμα και τους χάρισε πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο σε κρατικό κανάλι που το πληρώνω στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Άει σιχτίρι.

#3
Jonas

Χα. Που να τους έβλεπες και λάιβ..

#4
Ο ΑΛΛΟΣ

Eντάξει, μαλακία είναι. Ωστόσο, παραδόξως, οι τύποι ξέρουν μουσική. Βέβαια αυτό δεν προκύπτει από το βίντεο, αλλά τότε (μπακ ιν 1996) που τους είχα δει, το θυμάμαι.

#5
Cunning Linguist

Που να καταλάβεις εσύ από το μεγαλείο του ξεροπούπουλου μικρή ανόητη Μεσούλα! :Ρ

#6
PUNKELISD

Μα! κι εγώ το θυμάμαι! Ήταν ωραίοι! Όταν είχαν έρθει 'δω χάμου σε 'μας, ήταν αραγμένη με ένα μάτζικ μπας (εκείνο-το-διπλό-κόκκινο-λεωφορείο-από-την-Αγγλία) στο λιμάνι. Μετά σύνδεσαν τους ενισχυτές, άρχισαν να παίζουνε και δεν σταματήσανε ακόμα και όταν έπεσε η τάση και δεν είχαν ρεύμα, συνεχίζοντας μόνο με κρουστά και πνευστά! και έγινε ένα γλέντι! (Αλήθεια, ήταν από τις συναυλίες που μου έχουν μείνει.)

#7
MXΣ

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες Μes... Οι Αέρα Πατέρα είναι ένα από τις πιό slang μπάντες! Συνιστούντε ανεπιφύλακτα! (μήπως σε καμμιά επόμενη συνάντα να τους καλέσουμε; Aν είναι, θα΄ρθω και γω με τον Bubis και τον electron)