Όταν μία κατάσταση παρεκτρέπεται και είναι πλέον εκτός ελέγχου, ο συνειδητοποιημένος χρήστης του slang.gr θα την χαρακτηρίσει από μουνί καπέλο έως κώλο. Επειδή και οι δύο χαρακτηρισμοί δεν προσφέρονται για τις περιπτώσεις εκείνες που είναι δίπλα η μαμά, κάποια υπέργηρη θεία, ο διευθυντής, τα συμπεθέρια και διάφοροι άλλοι που καταπιέζουν τη γλωσσική μας τουλάστιχον ελευθερία, ο όρος μούτι έρχεται να καλύψει το κενό.

Προσοχή, δεν έχει καμμία σχέση με την συμπαθή Ιταλίδα ηθοποιό που διέπρεψε σε περασμένες δεκαετίες και αποτέλεσε την πρώτη ύλη για τα όνειρα χιλιάδων νέων της εποχής. (βλ. φωτό)

1
... και μπαίνω στο σπίτι και τί να δω; Τα παιδιά αποφάσισαν λέει να μαγειρέψουν για να με ξεκουράσουν και έχει γίνει η όλη η κουζίνα μούτι... Αλεύρι παντού, ο πάγκος να κολλάει, σάλτσες μέχρι και στο ταβάνι, γεγάμηκέ τα!

2
SOS! Φίλος insomniac έκανε μούτι το σύστημά του με boot man
Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Ο γνωστός σε όλους τους insomniacs, tsampikos, πρόσφατα προσπάθησε να πειραματιστεί με ένα πρόγραμμα τύπου boot manager, το System Commander Pro 2000. Επίσης, πολύ πρόσφατα, είχε κάνει δύο partition στον κύριο σκληρό του δίσκο, μέσω του Partition Magic 6.x [δε γνωρίζω ποια ενέργεια προηγείται ποιας ...]. Όλα δούλευαν πολύ ωραία μ' όλα αυτά... Μια ωραία πρωία, ανοίγοντας τον υπολογιστή του, τού βγάζει πολύ πριν μπει σε λειτουργικά, κτλ, κτλ το error message boot error. Από εκείνη τη στιγμή, με κανένα τρόπο δεν μπορεί να «διαβάσει» τον σκληρό του δίσκο αυτόν, στον οποίο -σημειωτέον- έχει και σημαντικά data για τη δουλειά του. Με τα χίλια ζόρια, βάζει ένα άλλο σκληρό, εγκαθιστά Win 98 SE και Partition Magic και μέσω του προγράμματος αυτού ΜΟΝΟΝ βλέπει τα partition που έχουν φτιαχτεί στον άλλο δίσκο και που χαρακτηρίζονται ως FAT extended. Nα σημειώσω ότι ο δίσκος έχει μέγεθος ολόκληρος ~15 Gb, άρα ένα από τα δύο partition είναι μαϊμού που έχει δημιουργηθεί από κάποιο application - πιθανότατα το boot manager που προανέφερα. Ακόμα και μέσα από το Partition Manager δεν μπορεί να χειριστεί τα partition αυτά με ενέργειες όπως Convert (FAT to FAT32), Merge Partitions κτλ. ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Κάπου είχε αναφερθεί στην Ιnsomnia για ένα prog που σου έδινε τη δυνατότητα να διαβάζεις αρχεία που είναι καταχωρημένα σε partitions με διαφορετικό format - ξέρετε κάτι γι' αυτό; Θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση; Έχετε να προτείνετε καμιά καλή ιδέα για να σώσουμε την κατάσταση (και να ξαναδούμε και τον tsampiko on-line ξανά; [από το διαδίκτυο]

(από acg, 26/04/08)μ-ούτι (από allivegp, 25/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Επισκέπτης

Σημαινει σκατα και ειναι αρβανητικο

#2
jesus

φίλε γκναν
μήπως ξέρεις να πεις κ για το άστε ντούε (βλ. λήμμα ετσιθελισμός)
μετά τιμής,
τζήσους

#3
GATZMAN

Ναι στα αρβανίτικα σημαίνει σκατά.Μάλιστα υπάρχει και σχετικός ιδιωματισμός:Mουτ με κέπτ που σημαίνει σκατά με κρεμμύδια.

#4
allivegp

Δηλαδή το -με- σημαίνει -με- και στα αρβανίτικα;

#5
GATZMAN

Απ' όσο ξέρω, αναφορικά με τα αρβανίτικα που ομιλούνται στην Ελλάδα. Θέμα γλωσσικής επίδρασης, ανά περιοχή. Το ευχαριστώ πολύ ας πούμε, το λένε οι συγκεκριμένοι Αρβανίτες: ευχαριστώ σούμ.

#6
allivegp

Αρβανίτικα μιλούσε ο εκ της τρόικας της «Προσωρινής Κυβέρνησης της Ελλάδας» (μαζί με Α. Μαυροκορδάτο και Ι. Κωλέττη) και μετέπειτα Πρωθυπουργός Υδραίος καραβοκύρης Γεώργιος Κουντουριώτης.

#7
Galadriel

Και «ντε ντούε σουμ»... «σ' αγαπώ πολύ»... Ωωω το σ' αγαπώ είναι όμορφο σε όλες τις γλώσσες λαλαλα

#8
GATZMAN

Μες, πάρε αυτό.

#9
Galadriel

Κι εγώ σ' αγαπάω μωρέ γκατζούλη κι ας με πληγώνεις...

#10
Ο ΑΛΛΟΣ

Δεν ήξερα ότι σημαίνει σκατά, υποψιαζόμουν ότι είναι αρβανίτικο, αλλά είχα πάντα την αίσθηση ότι είναι πολύ βαριά κουβέντα, που δεν τη λες παρουσία της πεθεράς, όσο κι αν δεν καταλαβαίνει ούτε εκείνη ούτε κι εσύ το ακριβές νόημα.

#11
Fotis Nitsiopoulos

σκαρδάτ μουτ: σκατομαλάκας στα αρβανίτικα