Το, συνήθως μαύρο, τσαντάκι με δύο τμήματα και φερμουάρ που κρατάνε μερικοί άντρες και το οποίο περιέχει τα χρήματα, τα τσιγάρα τους, το χαρτιά του αυτοκινήτου και γενικότερα άλλα είδη που χρειάζεται κανείς να έχει μαζί του.

Η πουστιέρα από πολλούς θεωρείται μικρή ένδειξη ότι ο κάτοχός της το ρουφάει το μιλκ σέηκ...

  1. Ο Γιώργος πρέπει να είναι αδερφή. Κουνιέται σαν τον μεγάλο σεισμό του Σαν Φρανσίσκο και δεν κάνει βήμα χωρίς την πουστιέρα του, στην οποία συν τοις άλλοις έχει και την κολώνια του.

  2. «Μιχάλη φεύγω! Δεν θέλω να σε ξαναδώ ποτέ! Χωρίζουμε!!!», είπε ο Αναστάσης και με μία αποφασιστική κίνηση έβαλε την πουστιέρα του κάτω από την μασχάλη και βγήκε με περηφάνια από το δωμάτιο!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

«Ολος πιτυρίδα, μούσι και [I]τσαντάκι,ενημερωμένος απ' τον Κακαουνάκη»... [/I] (Δ. Σαββόπουλος, Ο μικρός Μονομάχος)

#2
xalikoutis

στον Ιερό Κλήρο η πουστιέρα λέγεται θυμιατό

#3
acg

Εξ ου και το γνωστο ανεκδοτο «καλε συ με το ριχτό... πηρε φωτια το τσαντακι σου»

#4
Desperado

Για τους αγαπητούς συναδέλφους που μεγάλωναν στα τέλη '70, αρχές '80, το αντρικό τσαντάκι ήταν ιδιαίτερα της μοδός κατά τη δεκαετία αυτή και πολλοί θα θυμούνται ακόμη και τον πατέρα τους να κουβαλάει τέτοιο πράγμα.
Προσωπικώς ουδέποτε κατάλαβα την χρησιμότητα και παρά τον εξαιρετικό ορισμό του οβελία, το θεωρώ μάλλον γεροντο-καγκουριά στην ίδια κατηγορία με την μετεξέλιξή του: την μπανάνα (μέσης).

#5
GATZMAN

Φίλε Desp συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω βεβαίως βεβαίως.Αυτή η μπανάνα στο λαιμό μου κάθεται. Αισθητική<0

#6
iron

εμένα πάλι δε μου κάνει πούστικο, ίσως γιατί το έχω συνδέσει με την εικόνα μπαμπάδων και θείων που δίνει ο ντεσπεράντος.

#7
θανοςΚ

κοροιδευτικο ειναι.
τυπου
καλως τονα..... μπα; με την πουστιερα σημερα;