Έκφραση που αποτελεί τελευταίο μέσο αποφυγής ξερόλα που μονίμως σου την μπαίνει για το οτιδήποτε. Είναι φράση-τρόμος όλων των τύπων που ξεκινάνε να λένε την άποψή τους τώρα και τελειώνουν όταν εσύ έχεις κάνει δύο πακέτα μάρλμπορο, έχεις αποφασίσει πως δεν είναι η μάρκα σου και ανοίγεις το τρίτο κάμελ.

Δυστυχώς για να ενεργοποιηθεί πρέπει να συνοδεύεται και από την αντίστοιχη παραδοχή του τύπου που έχει παραγγείλει νεράκι για τον επικείμενο λόγο του του, «Σέβομαι την άποψή σου». Αν και αρχικά μόλις διαβάσει κανείς την παραπάνω πρόταση θα κουνήσει το κεφάλι μονολογώντας πως είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να το σκεφτεί ξανά. Συνήθως, για να δώσουν στον εαυτό τους κάποιο πρεστίζ πετούν αυτή τη πρόταση ως μέσο που με μιας τους χαρίζει χροιά ατόμου που ακούει και τις άλλες απόψεις.

Κατάλληλο τάιμινγκ για να πεις την παρακάτω ατάκα δεν υπάρχει. Για καλύτερα αποτελέσματα πάντως πρέπει να την ξεστομίσεις αμέσως μόλις ο συνομιλητής σου πει πως «σέβεται» την άποψή σου. Αν χάσεις την χρυσή ευκαιρία καραδοκείς για παύσεις για νερό (μόνο όταν πει κάτι «βαρύ και με σημασία» για να δώσει κύρος στα λεγόμενα του), παύσεις για ανάσα (ακόμη πιο σπάνιο) ή την ιερή στιγμή της ηρεμίας μετά τον οργασμό που σίγουρα θα φτάσει ταυτόχρονα με την κορύφωση του λόγου του.

  1. - Κοίτα να δεις, σέβομαι ότι είπες αλλά δεν πρέπει να κρίνεις την Νάντια τόσο άδικα. Αν τη δεις απλά σαν κομμάτι κρέας για σεξουαλική ικανοποίηση...

  2. (Αφού το μετρό της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει στην Αριστοτέλους, αφού η Μαρία Σταματέρη έχει καταλάβει ότι είναι βάρος για την τηλεόραση και αφού προβληθούν 3 επεισόδια Κων/νου και Ελένης επανάληψη):
    - Εντάξει ρε Τάκη, άσε με να νομίζω ότι η Νάντια είναι καραμπάζο και κλείσ' το επιτέλους! Σώπα δάσκαλε, σώπα να ακούσουμε το πουλί...

Μπιλ Παπ: Άσε με να κάνω λάθος (από HODJAS, 22/09/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Μεγάλε με καραέφτιαξες!!! Και αυτήν την θεϊκή ατάκα από γυμνασιακό ποίημα πού την θυμήθηκες! Καραλέει!!

#2
knasos

Όπως φαίνεται και από το σάιτ η Κρήτη γεννάει μεγάλους στοχαστές! Η φράση ανήκει στον Καζαντζάκη και κολλάει σε πολλά πράματα.

#3
Hank

Να λοιπόν που η Άντζελα είχε δίκιο ότι ο Καζαντζάκης είναι ποιητής!!

#4
Galadriel

Knasos έχω παραλήψει να σου εκφράσω τον σεβασμό μου γιαυτό το μεγαλειώδες λήμμα και τον αντάξιο ορισμό. Το λινκάρω παντού, μέχρι και στον προφορικό λόγο («ωωωχ άσε με να νομίζω μωρέ - που λέει και ο κνάσος στο σλανγκ») και σε μνημονεύω.