Το σπάσιμο όρχεων του αντιπάλου στο ποδόσφαιρο με σωματική επαφή, κυρίως στενό μαρκάρισμα με τον ώμο. Η σλανγκιά αυτονομήθηκε από τα γήπεδα και χρησιμοποιείται και σε άλλες αρένες, κυρίως πολιτικές.

Εκ του αγγλικάνικου ρήματος to charge (εφορμώ).

1.
Σωστά καταλόγισες την παράβαση. Τζαρτζάρισμα νοείται ώμος με ώμο. Από την στιγμή που ο ώμος βρίσκει την μέση του επιθετικού και τον παρενοχλεί, υπάρχει πρόβλημα.

2.
Εχω βαρεθει να βγαινω πρωτος ,τι θα γινει θα κανει επιτελους καποιος κατι γιαυτο; Επρεπε να σε τζαρτζαρω αγρια,με εφαγε ο πολιτισμος...

3.
Στην ερώτηση δε των δημοσιογράφων για τον Πέτρο Τατσόπουλο και στο πόσες κάρτες έχει συμπληρώσει ή αν του ήρθε η ώρα της κόκκινης, ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Βούτσης έριξε την πάσα του. «Εμείς δεν δείχνουμε ούτε κίτρινες ούτε κόκκινες κάρτες. Αυτό που κάνουμε είναι τζαρτζαρίσματα εντός του γηπέδου». Τρώνε το χόρτο σου λέω στον ΣΥΡΙΖΑ.

4.
Το «καπέλωμα» έφερε «τζαρτζάρισμα»: Δενν ήταν και τόσο ευχάριστο το πρωινό για τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Τρίπολη όπου επιχείρησε να «καπελώσει» την εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συμμετοχή Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων 38 χωρών με αποτέλεσμα να «τ” ακούσει» για τα καλά από τον Πέτρο Τατούλη.

5.
Τζαρτζάρισμα Καραμανλή σε Οικονομίδη! Στα χέρια ήρθαν οι δύο άνδρες λίγο πριν από την έναρξη της Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, καθώς ο Οικονομίδης δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στη Συνέλευση ο Καραμανλής!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε