Η ατάκα αυτή λέγεται για όσους, θέλοντας να δείξουν ότι είναι έξυπνοι και καπάτσοι, ξεσκεπάζουν από μόνοι τους, άθελα τους, τις μπαγαποντιές που έχουν κάνει.

Πήγε να μου κρύψει ότι φόρεσε κέρατο στο έτερο ήμισυ, αλλά είχε τόση χαρά που κατάφερε αυτό το δίμετρο μωρό που στο τέλος τα ξέρασε όλα... και χωρίς να του κάνω φάλαγγα. Η πουτάνα θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

(από panos1962, 07/11/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Χρησιμοποιείται για τις καταστάσεις που κάποιος ή κάποια, συνήθως όχι ιδιαίτερα συμπαθής, γουστάρει κάποια ανάποδη κάποιου άσπονδου φίλου του αλλά παριστάνει ότι δεν του αρέσουν αυτά τα πράγματα.

Π.χ. το Μητσοτακέϊκο, μετά τις δικές του ιστορίες με τη Ζήμενς, βλέπει το μπλέξιμο του Μισέλ τώρα και παρά το ότι πετά από την χαρά του, παριστάνει ότι δεν συμφωνεί και ότι δεν πρέπει να στοχοποιούνται οι πολιτικοί και οι γνωριμίες τους κλπ. Το κούρασα;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Χρησιμοποιείται για εκείνες τις καταστάσεις στις οποίες κάποιο άτομο εξαναγκάζεται να κάνει κάτι το οποίο κατά βάθος του αρέσει.
Συνώνυμο του βαράτε με και ας κλαίω (αλήθεια αυτό έχει καταχωρηθεί; Για μισό να τσεκάρω...)

(Σούλα) - Τάχα να πούμε δεν ήθελες να πας στο συνέδριο με τον Κώστα στο Λονδίνο αλλά αναγκάστηκες από την εταιρεία. Μωρή σε ποιον τα πουλάς αυτά; Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία