1. Το κομμάτι μιας ερωτικής συνάφειας που προηγείται χρονικά αυτού που παλιά ελέγετο «ολοκλήρωσις», δηλαδή, του γαμησίου νοούμενου ως κολπική διείσδυσις.

Η προγαμησιαία σχέση μπορεί να περιλαμβάνει κάθε είδους μη διεισδυτική του πέοντος πρακτική που παλιά λεγόταν φάσωμα (και λέω παλιά γιατί μου φαίνεται πως φάσωμα έχει αρχίσει να λέγεται το one night stand ή και το πίκι-φίκι).

Η τάση είναι πλέον και ο στοματικός έρως να θεωρείται συμβατός με τον προγαμησιαίο χαραχτήρα μιας σχέσης. Τα χρηστά ήθη έρχονται να συναντήσουν εδώ την κλασική ανατομία, σύμφωνα με την οποία ο πεπτικός σωλήνας θεωρείται εξωτερική επιφάνεια ου σώματος.

  1. Η σχέση μιας γυναίκας ή ενός άντρα που ανήκει στην περίοδο της ερωτικής της/του προϊστορίας, πριν δηλαδή παραπέσει κάπου η παρθενιά.

Το Βατικανό και γενικά οι Χριστιανικές εκκλησίες τις καταδικάζουν, και γι΄αυτό εργάζονται σθεναρά για την συντομότατη εξάλειψή τους.

  1. - Πιστεύω ότι το πράμα πάει καλά με την Μάρω, έχω συνάψει προγαμησιαία σχέση... λίγο θέλω και θα της τον ακουμπήσω.... φάση γυμνάσιο... - Ναι ε;
    - Μου 'χει γίνει εμμονή σου λέω....
    - Μάλλον αλλού πάει και το δίνει λέω 'γω....

  2. -Αααααχ, την είδες αυτή την κρητικιά στα playmate; άμα σου πω ότι τα είχαμε στην 1η γυμνασίου προγαμησιαία σχέση...

(όλοι τα είχαμε στο δημοτικό / μέχρι 1η γυμνασίου με μια μετέπειτα playmate που τότε δεν άνηκε στις ωραίες του σχολείου ή που και δεν βλεπότανε, και που τώρα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο γιατί την είχαμε χωρίσει εμείς και μας το κρατάει ακόμα και δε μας μιλάει όταν την βλέπουμε στην επαρχιακή μας πόλη).

Σύλβια Παπαδάκη - ακόμα φυσάει τον χυλό του Χαλικού από την 1η γυμνασίου και δεν κρυώνει... (από Vrastaman, 24/03/09)(από nick, 24/03/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία