Εννοείται καταδρομική επιχείρηση ή ενέργεια και αναφέρεται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των καταδρομέων (λοκατζήδων κ.λπ.) που χρησιμοποιούν τεχνικές ανορθόδοξου πολέμου για την επίτευξη μιας αποστολής, όπως αιφνιδιαστική έφοδο επί του στόχου, πλήρη απόκρυψη, καταιγιστική ταχύτητα και άλλα τέτοια στρατοκαυλικά.

Κατ' αναλογία στην καθομιλουμένη, καταδρομική είναι είτε η επέμβαση κάποιου που διενεργείται οργανωμένα και ξαφνικά, με σκοπό να πιάσει τα θύματά της στον ύπνο, είτε η πράξη που, για την εκτέλεσή της, απαιτεί από τον επιχειρούντα να μαζέψει τα κουράγια του, να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τη ραθυμία που στέκονταν εμπόδιο μέχρι τότε και να μην σταματήσει μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί.

Η ίδια η πράξη μπορεί να είναι από την πιο απλή και καθημερινή (βλ. παράδειγμα 2) έως το ξεκαθάρισμα της πιο μπερδεγουέη κωλοκατάστασης.

  1. «Αιφνιδιαστικές» επιθεωρήσεις δημοσίων υπηρεσιών με ειδοποιημένες κάμερες και συνεργεία δεν είναι επιθεωρήσεις. Θέλεις να κάνεις επιθεώρηση κύριε υπουργέ; Πάρε έναν γραμματέα σου, μπες στο αυτοκίνητό σου και κάντε μια καταδρομική σε ένα ΙΚΑ ή σε μια πολεοδομία. Κι όταν φτάσεις, κάνε για λίγο και τον φουκαρά πολίτη ή τον «ανοιχτό σε λύσεις» απατεωνίσκο. Να δεις τι γράψιμο ή τι γρηγορόσημα και μίζες έχεις να αντιμετωπίσεις αντίστοιχα.

  2. Μικρέ, θα κάνεις μια καταδρομική; Πετάξου στο πιο κάτω περίπτερο πού 'χει και τη μάρκα μου. Κι άμα πας τσίμπα ένα πεντάευρο και κράτα για την πάρτη σου τα ρέστα.

  3. - Αρχηγέ, από το υπόγειο έρχομαι. Να ξέρεις, το αρχείο είναι άρτσι μπούρτσι και λουλάς. Θα μας ζητήσουν από πάνω κανέναν παλιό φάκελο και θα τους κοιτάμε σα μαλάκες.
    - Ρε Λευτέρη, θα κάνουμε μια καταδρομική ένα Σάββατο να το συμμαζέψουμε;
    - Τι θέλω και μιλάω...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Εύγε Χάρη Πάτση σλανγκοπαίδεια!

#2
patsis

Ευχαριστώ καλέ μου Hank. Είναι νορμάλ άραγε να περιμένεις το σαββατοκύριακο για να δουλέψεις το πρόχειρό σου και να το ξαλαφρώσεις λίγο; Που οδεύουμε κύριοι;

#3
patsis

Παλιά περιμέναμε το ΣΚ για να γ***σουμε, μετά για να κοιμηθούμε... O tempora, o mores...

#4
Hank

Τό χω πει, η σλανγκ είναι εξιδανίκευση του σεξ! Η λίμπιντο είναι από πίσω, όταν σλανγκίζουμε...

#5
GATZMAN

Σοφή κουβέντα Χάνκ.!!!

#6
iron

Θίξατε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, κύριοι... οι στατιστικές δείχνουν πως οι σλανγκιστές τα Σ/Κ, κυρίως το βράδυ, είναι στα σπίτια τους. Τι άλλο να κάνει κανείς, πείτε μου; γαμήσαμενε, κοιμηθήκαμενε, εκδρομές επήγαμενε, τηλεόραση είδαμενε, σινεμά πήγαμενε, πάρτυ κάναμενε, βιβλία διαβάσαμενε, ε νισάφ! η μόνη λύση είναι ο σλανγκισμός. Είναι σαφές. Μετά απ' αυτόν, το χάος.

#7
Ο ΑΛΛΟΣ

Ιδού ένας εξαιρετικός ορισμός για μια λέξη που λέγεται πολύ συχνά αλλά δύσκολα εξηγείται. Και τα παραδείγματα πλήρη, σαφή, χωρίς επαναλήψεις. Εύγε.

#8
patsis

Ουάου! Thanks man!