Οι Μανιάτες, ειδικά όσοι μένουν στον Πειραιά.

Ο Πειραιάς, ως αναπτυσσόμενο λιμάνι, μάζεψε κάθε καρυδιάς καρύδι από κάθε γωνιά της χώρας. Ορισμένοι από αυτούς τους εσωτερικούς μετανάστες, προερχόμενοι από την ίδια περιοχή, εγκαταστάθηκαν στην ίδια περιοχή και δημιούργησαν κλίκες.

Τα μανιαούρια μαζεύτηκαν στην περιοχή που πήρε τ' όνομά τους (Μανιάτικα). Μαζί με τους πολυάριθμους κρητικούς (άλλη πειραιώτικη ομάδα με παρόμοια χαρακτηριστικά), τα μανιαούρια θεωρείται ότι γαμούν και δέρνουν, δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, δε μασάν το μπούτσο τους κ.ο.κ

- Έμαθες τι έγινε με το Μανωλάκη τις προάλλες;
- Όχι ρε συ, για λέγε...
- Να, είχανε στήσει τα μηχανάκια με τον Κώστα το Γιατράκο, έφαγε ήττα, δεν τον πλήρωσε, κι έσκασε ο τύπος με τα μανιαούρια και τον κάνανε ασήκωτο...
- Μια ζωή μαλάκας ήτανε...

Αντζελα Γκερέκου. Στο ξεκίνημα της καριέρας της έιχε πάιξει το μανιαούρι (το α με ου), στην ταινία:το κορίτσι της Μάνης (από GATZMAN, 13/05/09)Α. Γκερέκου (από GATZMAN, 13/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

[I]Όπου -όπουλος και -ούλος είναι μπάσταρδος και μούλος,
όπου -εας και -ακος, είναι βέρος μανιατάκος![/I]

#2
GATZMAN

Πίσω απο δω γκιαούρια, φτάσαν τα μανιαούρια. Είχαν και ούριο άνεμο.

#3
Βασίλης-7

«Κάτω στο λιμάνι τραγουδάν' οι πολιτσμάνοι [I]ήρθαν τα παιδιά μα έχουν ακόμα την καρδιά στη Μάνη. Ηρθανε την Τρίτη τα παιδιά του Ψηλορείτη[/I] πίνουν τσικουδιά μα έχουν ακόμα την καρδιά στην Κρήτη»

#4
iron

χεχε βράστα! το περίμενα ότι κάτι θα έβαζες εδώ!

#5
Vrastaman

[I]Στην Κρήτη και στην Μάνη
Φορέσανε Armani...[/I]

#6
Μητσάκος

Τηλεγράφημα από Μάνη προς Μανιάτες στα Μανιάτικα του Πειραιά,οι οποίοι προφανώς διαθέτουν ''άκρες'' η κατέχουν ήδη θέσεις:
''Εγεννήθη άρρεν.Κρατήσατε θέσιν εις Οργανισμόν.'' (Ο.Λ.Π.)