Μποντιμπιλντεράδικες φλέβες. Δέον όπως προφέρονται «φλεβίδγια» (όπως αρχίδια).

Τα φλεβίδια ουδεμία σχέση έχουν με τις φλατ και φλώρικεςφλέβες των κοινών θνητών (ξέρετε, αυτές που χρειάζεται να σφίγγει κανά μισάωρο η νοσοκόμα μ’ εκείνη τη μαλακία για να μπορέσει τις πετάξει λίγο έξω και να σου πάρει αίμα). Μη σας ξεγελά η κατάληξη –ίδια (που παραπέμπει σε υποκοριστικό). Quite the opposite. Τα φλεβίδια είναι διογκωμένα ορμητικά ποτάμια, που διασχίζουν τα μπράτσα (και όχι μόνο) του φετιασμένουαθλητή, σχηματίζοντας περίπλοκα γραμμικά και πλαστικά μπαρόκ μοτίβα, ανακαλώντας δαιδαλώδεις διακλαδώσεις υπεραιωνόβιου δένδρου (ζωγραφίζω ο πούστης). Εξυπακούεται πως φλεβίδια και γράμμωση πάνε πακέτο. Δεν νοείται το ένα χωρίς το άλλο.

Τα φλεβίδια αναδεικνύονται και πετιούνται (σαν τη Ρωμιοσύνη στα Λιανοτράγουδα του Ρίτσου ένα πράμα) όταν μειωθεί δραματικά το λίπος, πιο συγκεκριμένα αν αρχίσει και πέφτει σε μονοψήφια νούμερα το ποσοστό του επί της όλης σωματικής μάζας. Tip: το σωματικό λίπος δεν είναι μόνο υποδόριο (που περιβάλλει τους μύες) αλλά εισχωρεί ύπουλα και εντός αυτών!

Τα φλεβίδια είναι παράσημα. Διαχωρίζουν τα πρόβατα από τα ερίφια (δηλαδή τους άγριους από τους μπουχέσες) στην άτυπη (κι αλίμονο τόσο αληθινή) ιεραρχία στο χώρο του γυμναστηρίου. Όποιος τα έχει μπόλικα απολαμβάνει το ρησπέκ και το θαυμασμό των συναθλητών του.

All time classic φλεβίδια είναι οι δύο βασιλικές φλέβες, χοντρές σα μακαρόνια σπαγέτο μικρό νούμερο, που διασχίζουν τους δικέφαλους βραχιόνιους μύες (τα ποντίκια εν στενή εννοία). Αν τραβιέσαι με γυμναστικούλα κάποιο καιρό και δεν έχεις πετάξει ούτε αυτά, τότε χέσε μέσα Πολυχρόνη που δε γίναμε ευζώνοι. Καλύτερα πάψε να το παίζεις βαριτζής και γύρνα το στο πλέξιμο. Παράδεισος του φλεβιδίου είναι επίσης οι μύες του πήχεος, δηλαδή η κερκίδα και η ωλένη (πςς…).

Για πιο εξτρίμ φλεβοκαταστάσεις, το φαρμακάκι επιβάλλεται. Τότε βλέπεις ξάφνου να ξεπετιούνται φλεβίδια στα πόδια (βλέπε Κεντέρης), στους ώμους, το στήθος, την πλάτη. Γενικά χρειάζεται μια προσοχή και μια ρέγουλα, κι αν το παραχέσει κανείς παίζει να φαίνεται λιγουλάκι αντιαισθητικός. Διότι μας έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια κάτι κομπλεξικές γκόμενες που και καλά δε γουστάρουν τους πολύ γυμνασμένους και θέλουν ο άντρας να έχει το μπυροκοιλάκι του. Ου να μου χαθείτε κάργιες!

Ρε φίλε, τελευταία ο Μήτσος έχει φλεβιάσει άσχημα, το ‘χεις προσέξει;
Παίζει να κάνει διατροφή κι έτσι το παλικαράκι..
Καλά τραγούδα. Τέτοια φλεβίδια αγορίνα μου χωρίς να πέσει στο γυαλί φαρμάκι δεν παίζει ούτε με σφαίρες.

O μπαμπας του Dirty (από Vrastaman, 16/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Ετς! Πρέπει να μελετηθεί σλανγκικώς η μη υποκοριστική, αλλά μάλλον μεγεθυντική χρήση της κατάληξης -ίδι, λ.χ. μπουκετίδι, κλωτσίδι, μπουνίδι, κλανίδι...

#2
Hank

Υ.Γ. Το άβαταρ που κολλάει; Μη μου πεις ότι είσαι παιδικός φίλος του jesus;

#3
johnblack

Ιωάννης ο Πρόδρομας φίλε χανκ, φέρων την κεφαλήν του επί πίνακι.. Αναζητείται Σαλώμη...

#4
allivegp

Α χα χα, να ΄σαι καλά ρε μπλακ.
Να υποθέσω ότι η αναφορά των οστών του πήχυ κερκίδας και ωλένης ως μυώνων έγινε εσκεμμένα για να καταδείξουν τη μυοποίηση και άλλων ιστών του σώματος (όπως στο παράδειγμα μας του οστίτη), διατηρώντας παράλληλα την αρχική λειτουργία τους, ενώ σειρά θα πάρουν το αιμοποιητικό, αναπνευστικό και ουρογεννητικό σύστημα, για να καταλήξει το μπιλντέρι στο υψηλότερο λέβελ σε μια άμορφη μάζα σκληρού σαν βράχο -με γραμμώσεις ωστόσο- μυός.

#5
ο αυτοκτονημενος

που βρηκες τη φωτο μου ρε

#6
Vrastaman

Έκανα hack το pc της Μεθ μουαχαχααχχα

#7
ο αυτοκτονημενος

χε χε χε αν μες ακουση χαθηκαμε

#8
GATZMAN

Δεν το έχει ανακαλύψει ακόμα

#10
GATZMAN

Τόσες αναπάντητες πια; χα χα χα

#11
iron

μαυρόγιαννε, μας βουλώνεις καλά τις τρύπες (του σλανγκ.γκρ), εύγε παιδί μου, συνέχισε έτσι!

#12
Abas

.... και οι φλέβες....καλώδια...!!!

#13
jesus

@αυτοκτό, με καθυστέρηση:
μάλλον είσαι ο πρώτος που παραδέχεται δημοσία, έστω κ στο νετ, ότι είναι μικροτσούτσουνος:Ρ

#14
ο αυτοκτονημενος

@jesus Μποντιμπιλντεράδικες φλέβες. Δέον όπως προφέρονται «φλεβίδγια» (όπως αρχίδια)
βρε αντε διορθοσε τα γραφομενα σου που θε με πιςςς οτι ειμε μικροτσουτσουνος ποτε ρε τοπα τουτο η τσουτσου μου εινε τοοοοοσο μακρια που κεθε μερα τις βαζο ενα εβρεοπουλο επανο στο στομα της και τη στελνω για εφημεριδα στο περιπτερο
φιλουθια σε ολους /λες

#15
ο αυτοκτονημενος

αααα ξεχσα
5 4

#16
Vrastaman

Αν το καταφέρεις αυτό Πάνο, τότε εσύ γα γίνεις ο διάδοχος του Γιούρι Γκέλερ!

#17
jesus

η φωτό δικιά σου δεν είναι, είπες ρε θείο;

#18
GATZMAN

Θέλω να αποκαλύψω πως έχω δει τον Πάνο να τη χρησιμοποιεί για να πατάει το κουμπί του ασανσέρ. Με όρους ηλεκτρονικής δεν έχει τσουτσου... κεραία μακρών κυμάτων έχει. Και όσο για τη φωτογραφία... νταξ το άτομο στη φωτό ήταν ένα από τα μέλη της συγγραφικής ομάδος (« ο αυτοκτονημένος) που βαρούσε υπηρεσία εκείνη την ώρα. Δεν ήταν ο μεσιέ πρεσιντάντ. Νομίζω;

#19
ο αυτοκτονημενος

@ jesus
νε μεν αλλα
νε μεν ειμε στην φωτο αλλα που το ξερς οτι τιν εχω μικρα ;;
οι μηπος ολοι μας οι φοτσκοτοι ημεθα μπαμιες εκει απο κατω που πεζη και κτυπα του τραγου το κουδουνι εξ ορισμου κ καλα ;;;
βοηθα ρε μαυρογιανε πεστους οτι ειμε εγω στην φωτο τοτες που με γυμναζες πεστα βρε
@Vrastaman
καλα που νομιζης που ειμε τορας που γραφο ε;; στο κρεβατι και το λαπιοτοπι στο σαλονι και πος γραφο ε;;; χα
τι νομισες αυτα ο γιοργακος που μεγαλοσε στην κυπρο και καταγετε απο το ισραελ δεν μπορει να τα κανι

#20
Μιτζνούρ

Όλοι διεκδικούμε τη φωτό;
Άντε κάντε στην άκρη! Να σας φέρω το εξώφυλλό μου;