Το πηλίκιο του ναυτάκου (που λέει κι ο Χότζας), του ναυτάκου που υπηρετεί στο πολεμικό ναυτικό. Προφάνουσλυ λέγεται έτσι γιατί είναι πλακέ και λευκό και θυμίζει ασπιρίνη. Θα έλεγα ότι θυμίζει καλύτερα το παλιό ντεπόν, το οποίο όμως μάλλον δεν υπήρχε την εποχή που βαφτίστηκε έτσι το καπελίνο αυτό.

Λέγεται και τάπα.

Ασίστ -ερήμην του: Χότζας στο πού τρώς ψωμί εσύ;

«Στη διάλεκτο της ηρωικής ναυτοσύνης Λουκάνικο είναι ο μακρόστενος σάκος από καραβόπανο που σου δίδει η υπηρεσία με τις κουβέρτες, τις πετσέτες, κάτι σώβρακα, παντόφλα 'πήγασος με το νύχι στο βγάλσιμο' (αθάνατε Χαρι Κλιν!!!), στολή, άρβυλα, κάλτσες, μαχαιροπήρουνα και φυσικά την … Ασπιρίνη δηλαδή το πηλίκιον του ναύτου! Ένα ΙΚΕΑ δηλαδή, ντύνει στολίζει νοικορεύει σε ναυτική συσκευασία!»

(από μπλογκ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Hank

Μπράβο Ηρώ! Θεμελιώδες λήμμα!

#2
Ο ΑΛΛΟΣ

Ωραίο βίντεο! Παίρνει ένα εντελώς ασημαντοανύπαρκτο τραγούδι, και με εύστοχο σχολιασμό το ανάγει σε καλτιά.

#3
Galadriel

Έχουν ανεβάσει όλο τον στόλο και δεν είχαμε την ασπιρίνη! Πάντα ετοιμοπόλεμη για να καλύψεις τα κενά. Ετς.

#4
Hank

Ανύπαρκτο με την καλή έννοια κττμγ.

#5
deinosavros

...και στην ούγια να γράφει BAYER.

#6
HODJAS

Όχι ΚΕ/ΠΑΛ...

#7
HODJAS

Ο/Η τύπος/-ισσα, που έγραφε στο μπλόγκ, doesn't know where the fours go:

Στη διάλεκτο της ηρωικής ναυτοσύνης Λουκάνικο είναι ο μακρόστενος σάκος από καραβόπανο που σου δίδει η υπηρεσία - Σ.Σ. σε όλα τα όπλα, το ίδιο λέγεται.

παντόφλα 'πήγασος με το νύχι στο βγάλσιμο' Σ.Σ. η παντόφλα είναι σαγιονάρα και δεν είναι πήγασος.

στολή Σ.Σ. είναι 2 Χ 2 Χ 2 διαφορετικές στολές + άσπρο σορτσάκι κ.ο.κ. (σε 12 παραλλαγές βλ. εδώ), η δε επίσημη στολή εξόδου λέγεται στολάρα.

και φυσικά την … Ασπιρίνη Σ.Σ. η ασπιρίνη δίνεται ξεχωριστά και πριν απο το λουκάνικο (σου μετράνε το κεφάλι με μεζούρα για να σου πέφτει άνετη, γιατί το εσωτερικό της είναι σκληρό κι αν σε στενεύει στα μηνίγγια, παίζει να λιποθυμήσεις στα γυμνάσια - κάθε τόσο έπεφτε κι ένας)

δηλαδή το πηλίκιον του ναύτου Σ.Σ. πιλίσκος λέγεται. Πιλίκιο είναι των αξιωματικών (και όχι πηλίκιον, που μπέρδευε μια ζωή μ' αυτήν την γραφή τους μαθητές, όταν μάθαιναν διαίρεση).

Άντε μπράβο...

#8
deinosavros

Χότζα μες στο μυαλό μου είσαι. Ως πρώην σηματωρός του ενδόξου Π.Ν. αναρωτιέμαι γιατί το βάφτισαν ασπιρίνη, εφόσον ήταν μόνιμη αιτία πονοκεφάλου.
Εξάλλου, όπως είπα και πιό πάνω, ούτε BAYER γράφει, ούτε και το σχήμα / χρώμα του θυμίζουν ασπιρίνη (!!!).

#9
HODJAS

Μέγα το της θαλάσσης κράτος -|--)