Κόντρα που ξεκινάει με τους κοντράκηδες εν κινήσει, με πρώτη ταχύτητα στο κιβώτιο, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη πρακτική που τη θέλει να ξεκινάει από στάση όταν ανάψει πράσινο το φανάρι.

Συνήθως προκύπτει όταν ο ένας απ' τους δύο δεν έχει αρχικά διάθεση για κόντρα και ξεκινάει χαλαρά, οπότε τελευταία στιγμή αντιλαμβάνεται ότι ο άλλος έχει διάθεση και θέλει να τσαγιάσει...

Χτες το βράδυ στην Κηφισίας έφυγα χαλαρά στο φανάρι, και ο κάγκουρας δίπλα τάδωσε όλα, οπότε σανίδωσα κι εγώ. Από πρώτες ρολλαριστές τον τσάγιασα για πλάκα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Ετς γιατρε μου. Μια που ειμαι ο νονος, να πω οτι πολλες φορες ειναι και σχεδιασμενη ετσι η κοντρα (κορνανρισμα απο πρωτες ρολλαριστες) για να μην καταπονειται ο συμπλεκτης. Αλλα γενικως, ετσι οπως τα λες, εξ ου και τα πενταστερα:)

#2
panman_gr

σωστόστ νουνέ, θενξ για την ιδέα

#3
johnblack

Πολύ καλός. Να πούμε ακόμα οτι στις κόντρες που στήνονται εν κινήσει δεν είναι ανάγκη να ξεκινάμε με πρώτη σχέση και λίγα, μπορείς π.χ. και απ' τα 170 χ.α.ω και πάνω, κατά κανόνα σε μεγάλη ευθεία στην εθνική. Σε τέτοιες φάσεις, στήνεις κι αμάξι vs μηχανή αμαλάχειναουμ.

#4
Επισκέπτης

Όπως λέει κι ο μαυρόγιαννος, παίζουν και δευτέρες ρολλαριστές, και τρίτες, κ.ο.κ ;)

#5
iron

και για κλανιές κολλάει το λήμμα σου μαυροτζώνη, συγνώμη που σου το λέω δηλαδής, αλλά όταν το είδα (πριν διαβάσω τον ορισμό) πήγε κατευθείαν ο μυαλός μου σε κείνες τις υπέροχες εισαγωγικές προ κουράδος ρολλαριστές (άλλως: κομπολογάτες) κλανιές, κλπκλπ μην ξαναρχίσω πάλι την σκατολογία.

#6
Galadriel

ironick its official δεν έχεις ελπίδα απεξάρτησης και νομίζω όλο το σλανγκ γιορτάζει

#7
acg

Θα συμφωνησω. Χαιρετιζω την αποφαση σου ν' ασχοληθεις και παλι με τη μποχα! Ειμαστε ολοι αιωνιως φεσωμενοι (eternally indebted που λεμε).

Μαυρογιαννε, για διε που ξαφνικα σφωναμε σε ολα. Κι απο 170 και απο πάραπαν' (Σημιτικο) αμα λαχει ξεκινανε τα ωραια. Αλλα απο τα λιγα οργωνουν τα μηχανηματα, ξεμπαζωνουν την ασφαλτο λεμετε. (τα 2 σε ιταλικς λεω να τ' ανεβασω, αλλα οποιος γουσταρει τα μαγκωνει)

#8
johnblack

Εγώ χρεσιμοποιάω πολύ το «σκάβει», αν θες δικό σου και χώστο μαζί με τ' άλλα (σ' ένα λήμμα όλα πακέτο, όχι ένα ένα)