Τεμπέλης είναι και ο τέταρτος στην πρέφα, χαρτοπαίγνιον τεχνικότατον και δυσκολότατο, που παίζεται από τρεις μόνο παίκτες.

Ο τέταρτος, συνηθέστατα νιούμπης στό χώρο, παρεισφρύει στο τρίο με επίμονες παρακλήσεις, σωστός μπρηχτάκος, δηλαδή, με πρόθεση τάχα μου να γράφει τα καπίκια, απαλλάσοντας καποιον από τους άλλους τρεις από την επίπονη διαδικασία της εν πρέφα βαθμολόγησης.

Αντικειμενικός του τεμπέλη στόχος είναι η de profundis εκμάθηση του παίγνιου.

Σκηνικό σε Αγρινιώτικο καφενέ: -Ρε Σύλλα, τοσα χρόνια στο κουρμπέτι, συνέχεια τεμπέλης είσαι, τι διάολο, στούρνος είσαι και δεν εμαθες ακόμα πρέφα, απάενε για μάθιασμα καλύτερα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Όχι. Όταν οι παίχτες είναι τέσσερις, με τη σειρά ο κάθε παίχτης είναι ο τεμπέλης, ο οποίος δεν παίζει και μοιράζει μόνο τα φύλλα. Συνεπώς, όταν παίζουνε τέσσερις κάθε παίχτης δεν παίζει με τη σειρά μία στις τέσσερις μοιρασιές. Αν, δηλαδή, κάτσουν να παίξουν πρέφα τέσσερις και ο μεγαλύτερος μαιτρ να είσαι μια στις τέσσερις θα γίνεις τεμπέλης.

Περισσότερα για τους κανόνες της πρέφας εδώ.

#2
Galadriel

Πόσα ξέρει ρε πστ μου, πόσα ξέρει!!! Γμτ πονηρό και στα χαρτιά μέσα είσαι;

#3
vikar

Κάτσε ρε, το πονηρόσκυλο είναι γνωστό χαρτόμουτρο εδωμέσα 'πο παλιά... Ταπί, δίνω ρέστα, παζ αβολοντέ, σκεπάρνι... (βαρέθηκα να ψάχνω κι' άλλα :-Ρ)

#4
xalikoutis

ένας άλλος μεγάλος, οslangprof, είχε εκπονήσει το κουμάρι, στο οποίο αναφέρει το τυχερό παίγνιο «Η ΨΩΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ» - όποιος ξέρει τι είναι αυτό, πως παίζεται κλπ εξώφυλλο frappe slangossip αβλεπί, το λιγότερο από πλευράς μου...

#5
poniroskylo

Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο με την Ψωλή του Βασιλέως αλλά στην πόκα εμείς παίζουμε κι ένα παιχνίδι γνωστό ως Η Πούτσα του Μπάρτον (όπου Μπάρτον, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον θε.σχ., ο οποίος, ως γνωστόν, την είχε μακριά). Μοιράζουμε λοιπόν τρία φύλλα στον κάθε παίκτη και μετά βάζουμε κάτω κλειστά πέντε φύλλα σε διάταξη Υ. Τα τρία φύλλα στην ευθεία είναι η πούτσα και τα δυο πλάγια στην κορυφή οι αρχιδοπούλες. Ανοίγουν πρώτα τα δυο πλάγια (που δεν μπορείς να τα πάρεις μαζί), μετά δυο από την ευθεία και μόνο του το τελευταίο. Συνδυασμούς κάνεις με δυο από το χέρι και τρία μαξ από κάτω. Το παιχνίδι είναι τρία φουλ.

#6
xalikoutis

πονήρόσκυλο, μεταξύ Ψωλής του Βασιλέως και Πούτσας του Μπάρτον δεν τίθεται ζήτημα επιλογής, απόλυτο σέβας!