(Πάτρα): Παλιός (;) σχολικός όρος, για την χάρτινη χειροβομβίδα που περιείχε νερό, η ρίψη της οποίας σηματοδοτούσε το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη των μπουγέλων.

Η χειροβομβίδα αυτή ήταν χειροποίητη-αυτοσχέδια, κρύβονταν και φτιάχνονταν εύκολα, διπλώνοντας μαστόρικα το χαρτί του τετραδίου, περίπου όπως όταν φτιάχνεις καραβάκι ή σαΐτα και διατηρούσε το νερό με σχετική στεγανότητα, έως τη ρίψη.

Οι πιο θρασείς γέμιζαν σακκούλες σκουπιδιών (!) με νερό και τις πετούσαν από ύψος σε κεφάλι ανυποψίαστο, όμοια όπως στο φυλακόβιο «στήσιμο».

Οι πρώτοι στόχοι ήσαν (φυσικά) τα κορίτσια, στα οποία τα αγόρια εξέφραζαν μ’ αυτόν τον τρόπο την προτίμησή τους, (όπως και με άλλους βίαιους/αδέξιους τρόπους π.χ. τράβηγμα μαλλιών-φριτζάρισμα, τσικιτρόνι, σαλαμάκια-πενιές, γαργαλητό, σφίξιμο κλπ), τα οποία κακαρίζανε χαμογελώντας μουσκεμένα, ότι (δήθεν) «θα το πούνε στην κυρία»…

- Τι φτιάχνεις εκεί ρε;
- Νερόμπομπες! Να ρίξουμε στη Μαίρη!

μπουγελόφατσες - the collection (από johnblack, 03/09/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Stravon

Και φυσικά, ήθελαν να μπανίσουν τα στήθη των νεαρών κορασίδων όταν αυτά, ζουμερά και αγέρωχα, κολλούσαν πάνω στο μουσκεμένο μπλουζάκι, αποκαλύπτοντας την σφριγηλή σιλουέτα.
Βέβαια οι καιροί άλλαξαν, έχει ανακαλυφθεί πλέον το πλαστικό και υπάρχουν νερόμπομπες από μπαλονάκια.

#2
HODJAS

Περί wet t-shirt έγραψε η ιρονικ στο λήμμα μπουγέλο!

#3
johnblack

Την εποχή τη δικιά μου κυκλοφορούσαν σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα οι μπουγελόφατσες, πλαστικές και σε μέγεθος μπάλας του πινγκ-πονγκ. Είχαν μια μικρή οπή στο στόμα από όπου τις γέμιζες νερό, το οποίο κατόπιν εκτοξευόταν με το ζούπηγμα. Οι μπουγελόφατσες είχαν γίνει συλλεκτική μανία των πιτσιρικάδων έναν καιρό, όπως τα διάφορα χαρτάκια (αυτοκόλλητα με φωτο ποδοσφαιριστών, τραγουδιστών, ηρώων κόμιξ, ηθοποιών κλπ), τα οποία βέβαια είναι διαχρονικά.

#4
HODJAS

Τα χαρτάκια figurini panini (στρουμφάκια, ιππότης της ασφάλτου κλπ) στην Πάτρα τα έλεγαν «τύχες»!
Όσο για τις μπουγελόφατσες (αν και μεγάλος τις μάζεψα όλες), ο αγαπημένος μου ήταν ο αξούριστος λοχίας με το πούρο...

#5
johnblack

Υπήρχε ΜΙΑ συγκεκριμένη μπουγελόφατσα, δεν θυμάμαι τι παρίστανε, που αντί για τρύπα στο στόμα είχε ένα τσουτσουνάκι, και καλά πίπα ή κάτι τέτοιο. Ήταν η μόνη, που εξαιτίας αυτής της πατέντας μπορούσες να τη φουσκώσεις τίγκα, κι έφτανε σε μέγεθος μπαλακι τένις, με διπλάσια και βάλε χωρητικότητα νερού. Εννοείται πως γαμούσε κι έδερνε, γιατί οταν ο άλλος είχε ξεμείνει απο πολεμοφόδια εσύ συνέχιζες να τον μπουγελώνεις.

#6
HODJAS

Σωστά θυμάσαι! Ήταν ο λοχίας, με πράσινο κράνος και αμερικάνικο λοχιόσημο, που έβγαζε νερό απο το πούρο!!!!!!!!!!