Mία γυνή η οποία ερωτικά προτιμάει άτομα του ιδίου φύλου, κοινώς η λεσβία. Συνώνυμες εκφράσεις είναι τριβάδα, τζιβιτζιλού, πλακομουνού, λέσβω. Ντοντ τράι δις ατ χόμ!!!

- Τελικά φιλαράκι πολύ την γουστάρω την Κική, πολύ ωραία κοπέλα δεν είναι;
- Άστο φίλε, γκουνιότα είναι, δεν βλέπεις ότι πάει χεράκι-χεράκι με την άλλην;
(και ο νεαρός από τότε έπεσε σε κατάθλιψη)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Ετυμολογία;

#2
Vrastaman

Ίσως απ' το γαλλικό gouine (=λεσβόγκα). Διίστανται οι γνώμες για την ετυμολογία του gouine. Σύμφωνα με την γαλλίδα Βι-cul-α, πιθανώς να είναι εκ των

  • Gouin (Νορμανδικό), παλιάνθρωπος,
  • Goyim (Εβραϊκό), ο μη Εβραίος,
  • Queen (Αγγλικό),
  • Coinne (Γαελικό), η γκόμενα, κ.α.
#3
poniroskylo

Δεν την είχα ξανασυναντήσει τη λέξη. Πάντως, υπάρχει και το μάλλον παλιομοδίτικο κουνιότα που σημαίνει κάτι διαφορετικό.

#4
aias.ath

Ἡ γκουνιότα εἶναι καὶ καλιαρντὴ λέξι, μὲ τὸ ἴδιο νόημα. Ταυτόσημον τὸ μαντὰμ-γκού. Τὰ ὑπόλοιπα σημαίνουν μὲν λεσβία, μὲ ἔμφασι ὅμως στὸ πλακομοῦνι καὶ ὄχι στὸ πρόσωπο.

#5
betatzis

Αντιγράφω ολόκληρο το απόσπασμα, γιατί αξίζει :

«Μια γυναίκα, αρκετά ωραία, αλλά τελείως μεθυσμένη και εν εξάλλω διεγέρσει διατελούσα, όχι μόνον από το κρασί, αλλά και από τα αίματα, μια γυναίκα με τους μαστούς της γυμνωμένους, σήκωσε τα φουστάνια της και κραυγάζουσα καυλωμένη έδειχνε το αιδοίον της και τα βυζιά της, εις τον υψηλόν δήμιον, που ίστατο επί του ικριώματος, με το ένα χέρι του επί της αιματοσταλάχτου λαιμητόμου, και με το άλλο εις την μέσην του, ανατριχιαστικά γαλήνιος.
»Άκουσε εδώ μεγάλε ψωλαρά μου«, του έλεγε, »σου ομιλεί η Μαριάννα.... πως σου φαίνονται τούτα εδώ ..... Μ΄ όλα τα τριψίματα που έχουν φάει, στέκουν ακόμη όρθια σαν ναμουν κοριτσάκι και οι ρώγες τους όταν πλακώνουμαι, πετάνε γάλα .... Αμ τούτο εδώ ! Θες να το δής ;.... Θες να το δης και παρά μέσα ;... Κοίταξε, ανοίγω τα χείλη του, ώστε να ρίξεις μέσα μία ματιά.. Χαμήλωσε λίγο το κεφάλι σου να δης, .... είναι κατακόκκινο, σαν τους λαιμούς των ευγενών όταν τους κόβεις τα κεφάλια.... Μόλις μπεις μέσα στάζει μέλι... Άκου λοιπόν λεβέντη πουτσαρά μου - Θα ναι δικό σου απόψε το μουνί μου αν κάνεις ό,τι σου ζητήσω ... Θέλω να σφάξεις σήμερα για μένα δυό γκουνιώτες της πιο ψηλής αριστοκρατίας.. Ακούς ;; Για μένα, για το χατήρι μου. Θα τις βάλω σφαγμένες να μου γλύφουν το μουνί και έπειτα θα στο χαρίσω. Όποιος γαμά τη γλυκομούνα Μαριάννα, δεν έχει ανάγκη από θεούς ή αφεντάδες... Το ένα ξανθό, το άλλο μελαχρινό - χωρίς περούκες .. Δυο κεφάλια από δυό όμορφες γκουνιώτες, για να τους δείξω τι θα πει αληθινό μουνί .. Έπειτα θαρθης, εσύ, λεβέντη μου και πουτσαρά μου, με όλο στου το ψωλόχυμα να με ΓΑ-ΜΗ-ΣΗΣ !«

Ανδρέας Εμπειρίκος, από το Αργώ ή Πλους Αεροστάτου, πρώτη δημοσίευση περιοδικό Πάλι, Αθήνα, 1964 - 1965.

Σημειώνω απλώς ότι το γράφει με - ω -

Γιατί εδώ στο σλανγκρ κάνουμε επιστήμη.