Όταν χρησιμοποιείται πέρα από την δόκιμη, ιατρική του σημασία, οι ερμηνείες ποικίλουν. Παραμένει πάντα όμως η κυριολεξία της ετυμολογίας, δηλαδή, μια λεπτή διαδικασία με χρήση γυμνών, και όχι μόνον, χεριών.

Ορισμός 1: κατάλληλος για όλους

H λεπτή, ίσως ύπουλη, εκμαίευση αποτελεσμάτων ή στοιχείων σε πάσης φύσεως περιστατικά, ανακρίσεις και αστυνομικές επιχειρήσεις, μέχρι αθλητικά γεγονότα (αντώνυμο: σφαγείο).

Ορισμός 2: μόνον δι' ενηλίκους

Συνθηματικό τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ ανδρών για τις περιπτώσεις εμπλοκής σε κατάσταση που χρήζει σιέλου και υπομονής. Επιλέγεται σε περιπτώσεις όπου δεν πρέπει να ειπωθούν συγκεκριμένες λέξεις προ ανύποπτης μυξοπαρθένας, ή σε περιπτώσεις όπου τα εκστομιζόμενα φίδια και αρχιδιλίκια υπό του επιτήδειου πέφτουλα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και τον παρουσιάζουν ώς τον μεγάλο καρδιολόγο Βυθούλκα (βλ. Βλάσσης - Απαράδεκτοι).

  1. - Τι έγινε ρε στο μάτς;
    - Το χειρούργησε ο Μπριάκος!
    - Πέναλτυ;
    - Όχι ρε. Απλά έδωσε 4 ανύπαρκτες κάρτες από την αρχή και και κάθισε η ομάδα!
    - Κανονικό χειρουργείο δηλαδή...

  2. - Πού είσαι, ρε μαλάκα; Δε θα 'ρθεις από 'δω;;
    - Θα αργήσω λίγο... έχω ένα χειρουργείο....

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
HODJAS

Η λέξη σήμαινε επί Χούντας, το δωματιάκι του πλυσταριού της γνωστής ταράτσας επί της οδού Μπουμπουλίνας, για ευνόητους λόγους...

#2
allivegp

Βρε Χότζαμ, που ξέρεις τα πολλά, για πε μου ετούτο: Την προηγούμενη εβδομάς κατέβηκα Άθενς (για β΄φορά στη ζωή μου) και βρέθηκα για πρώτη φορά Αμπελογκάρντεν. Το βράδι δεν μπορούσα να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο επειδή το δωμάτιό μου ήταν δίπλα στο γράμμα «P» της επιγραφής του ξενοδοχείου, το οποίο τραβούσε ηλεκτρικό ρεύμα και έκανε θόρυβο. Έτσι, βγήκα βόλτα κατά μήκος της Λεωφ. Αλεξάνδρας, όπου αντίκρυσα τη Γ.Α.Δ.Α., τον Άγριος Πάτος, και το γήπεδο του ΠΑΟ και τα μεταχειρισμένα αυτ/τα της Auto Marin. Αυτό λοιπόν που θα ήθελα να ρωτήσω των υμετέρα εξοχότης, είναι τί είναι εκείνα τα εγκαταλελλημένα σπίτια απέναντι από το γήπεδο του Πάο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

#3
HODJAS

Προσφυγικά σπίτια είναι (χαρακτηριστική αρχιτεκτονική).

Μέχρι πριν απο καμιά 10ριά χρόνια έμενε και κόσμος.
Το «Ε» είχε κάνει ένα αφιέρωμα προ ετών, όπου κάποιος Αρχιτέκτονας ζούσε εκεί μέσα, έχοντας μετατρέψει εσωτερικά το ρημάδι σε παλατάκι (!)

Πρόσφατα κατήντησε στέκι αλλοδαπών - τοξικομανών...

Η περιοχή απο οδό Λουκάρεως μέχρι την οδό Αιτωλίας, επί της Αλεξάνδρας απο την μεριά του Αρείου Πάγου λεγόταν Αβέρωφ (οι ιστορικές φυλακές που χτίστηκαν το 1894 γκρεμίστηκαν το 1980κάτι για να χτιστεί ο Άρειος Πάγος) ή Προσφυγικά (εκατέρωθεν της Αλεξάνδρας που παλαιότερα υπήρξε κατάφυτο ρέμα).

Απο 'κει και κάτω είναι Γκύζη (κανον. Γύζη) κι απο 'κεί και πάνω είναι Κτήμα Θών (το' φαγε ενας μεγιστάνας προ 2 ετών).

Καρσί, οι Αμπελόκηποι αρχίζουν απο Λουκάρεως και πάνω, ενώ απο κεί και κάτω μέχρι Ασκληπιού, λέγονται Κουντουριώτικα (επίσης τέως προσφυγική συνοικία) και πιο πάνω απο την Αρματολών & Κλεφτών ξεκινά ο Λυκαβηττός (απο Στάθη Γεροδήμου και πάνω).

Πιο κάτω είναι η Νεάπολη και πριν τα Παναθήναια, λέγονταν παλιά «Πινακωτά».

Βέβαια, τώρα τα πάντα έχουν γίνει σαλάτα (Αμπελόκηποι χαρακτηρίζεται ο μισός Λυκαβηττός, ο Άγιος Θωμάς, το Θών κλπ μέχρι την οδό Σεβαστουπόλεως) και κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει επακριβώς τα σαφή όρια των οικισμών (μόνον σε παλιά συμβόλαια φαίνονται).

#4
Galadriel

Ε ρε χότζα και έδωσα λεφτά να πάρω τζιπιές, δεν σου ζητούσα το κινητό να με προσανατολίζεις απέξω κι ανακατωτά...

#5
HODJAS

Εκτελούντε μεταφωρέ - εκδρωμέ ...

#6
allivegp

Σπέκια και μερσώ.