Σύμφωνα με τον ήδη αναρτηθέντα ορισμό από τον χάνκυ, Αντουανέτα χαρακτηρίζεται «ο πολύ υψηλόφρων, που σνομπάρει τα προβλήματα άλλων», ή ο «που έχει λύσει ανάλογα προβλήματα οι απόψεις του είναι τελείως ουτοπικές».

Να πω εδώ ότι Αντουανέτα παίζει να χαρακτηρίζεται και η μη μου άπτου, η πριγκιπέσα με την κακή την έννοια, αυτή που έχει μάθει τα προβλήματά της να της τα λύνουν άλλοι όσο εκείνη ασχολείται με σοβαρές δουλειές π.χ. να επιβλέπει τις εργασίες μανικιούρ που γίνονται στα δαχτυλάκια της ενώ είναι καθισμένη στον λαμπερό της θρόνο.

Μπορεί να αποτελεί χαρακτηρισμό μόνιμης κατάσταση χαρακτήρος και συμπεριφοράς ή να αναφέρεται σε κάποια που με τυχαία δήλωσή της παραπέμπει σε τέτοιο κατάπτυστο μοντέλο φτου φτου βλ. σενάριο επιστημονικής φαντασίας - παράδειγμα.

(Προ ΔΝΤ: Πωλητής - Σοφία Αντουανέτα - Θανάσης Γκόμενος)
Πωλητής: Κυρία μου, σας συστήνω αυτό το μπαχαρικό, όταν μαγειρεύετε θα μοσχοβολάει το φαγητό σας. Σοφία: (τσίχλα φούσκα μιαμ μιαμ φφφφ τσακ) Μπα, εγώ δε μαγειρεύω, μου μαγειρεύουν άλλοι.
Θανάσης: Τείπες τώρα!
Σοφία: Μαλακία είπα ε; Καλά πάμε να κάνουμε έρωτα γουγουγού μωλάκι μου που σε πεθύμησα πάνε και τρεις ώρες που δεν σε έχω μέσα μου και νιώθω ένα συναισθηματικό κενό... (τσίχλα φούσκα μιαμ μιαμ φφφφ τσακ)
.......
Κατερίνα: Λέγε ρε κανα νέο πώς περάσατε στο Πήλιο;
Σοφία: (μπλα μπλα) και ήμαστε στο δρομάκι εκεί που μπαίνεις στην Τσαγκαράδα είναι κάτι υπαίθρια που πουλούνε γλυκά του κουταλιού, μυρωδικά και τέτοια... (μπλα μπλα)
Κατερίνα: Τι λες μωρή Αντουανέτα και σε άκουσαν κι άλλοι εκτός από τον καλό σου να κάνεις δήλωση; (Αχαααχαχα. Χα.)

(από Galadriel, 21/08/10)(από Galadriel, 09/02/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
το Λιοντάρι

Εμείς ως παιδάρια ή «εφηβάρια» λέγαμε κάποτε
Μαρίες Αντουανέττες τις... ξέρεις «ποιες».

Πάντως στα σίγουρα δεν είχαμε στο νου θηλυκά...

#2
Khan

Να πούμε προς τιμήν της Μαρίας Αντουανέτας ότι δεν είπε ποτέ «ας φάνε παντεσπάνι», το οποίο αντίθετα ανήκει σε έναν θρύλο για άλλη πριγκήπισσα που αναπαρήγαγε ο Rousseau στις Εξομολογήσεις του.

#3
Khan

P.S. Καλώς τα εκατόστησες Μεσούλα!

#4
ΠΡΩΤΕΥΣ

«Εμείς» χρησιμοποιούσαμε άλλο αστραφτερό όνομα, με τη φράση «Πού χάθηκες μωρύ Μπέμπα Μπλάνς;»

Βλέπεις, δεν είμασταν μορφωμένες, δεν ξέραμε ιστορία!

#5
Galadriel

@πρωτ Σίγουρα πάντως ξέρατε την παραπληροφόρηση που αναφέρει και στον ορισμό του και παραπάνω ο χαν περί ψωμιού - παντεσπανιού με την οποία έμεινε στην ιστορία η δύστυχη Αντουανέτα. Αδικία, τουλάχιστον η ιστορία να κρίνει τον καθένα για τις πραγματικές του μαλακίες...

Χαν, θεγκζ, πρέπει να είσαι ο μοναδικός που το πρόσεξε (περιλαμβανομένης εμού - το είδα στο 101).

#6
ΠΡΩΤΕΥΣ

Τη συγκεκριμένη όχι...Ξέραμε όμως άλλα...Π.χ. ότι η Φρειδερίκη είχε στο βρακί της ραμμένη τη μούρη του Χίτλερ, ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τα είχε με το Θόδωρο και ότι ο Ομπάμα τα έχει με έναν από τα Μαζέικα!

#7
το Λιοντάρι

@Πρωτεύς -Πρωτέα δε σε πιστεύω!!! Τα είχε ο Καραμάν-Αλής με το Θόδωρο;;; Εγώ νόμιζα ότι ο Θόδωρας τα είχε με τον Kαραμάν-Αλή... χεχεχε :-)

#8
Vrastaman

Λίγη ... Ευταξία, κύριοι!