Κάτι ενδιάμεσο μεταξύ γνησίου και ιμιτασιόν ανταλλακτικού αυτοκινήτου ή μηχανής.

Ο όρος αναφέρεται είτε σε ιμιτασιόν ανταλλακτικά που προέρχονται όμως από επώνυμες εταιρίες είτε σε ανταλλακτικά που έχουν κατασκευαστεί με τα μηχανήματα της ορίτζιναλ εταιρίας, τα οποία όταν σταμάτησε η παραγωγή/υποστήριξη του μοντέλου, βγήκαν στο σφυρί και αγοράστηκαν από μικρή εταιρία η οποία και συνέχισε την παραγωγή των.

Στην πρώτη περίπτωση τα ανταλλακτικά μπορεί να είναι ακόμα και καλύτερα από τα ορίτζιναλ λόγω τεχνικών βελτιώσεων. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι μεν κατασκευασμένα με τα ορίτζιναλ μηχανήματα αλλά χωρίς τη συντήρηση και τις προδιαγραφές της ορίτζιναλ εταιρίας.

Μοναδική εγγύηση για το βαθμό γνησιότητας αποτελεί ο λόγος του μάστορα.

- Εκατό ευρώ για ένα ιμιτασιόν;!
- Δεν είναι ιμιτασιόν κυρία μου! Είναι γνήσιο ιμιτασιόν!

Γνήσια ανταλλακτικά Kayaba για Toyota (από ταμπέλα στη Λιοσίων)

(από electron, 23/09/10)(από Vrastaman, 26/09/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
electron

ρε, ανταλλακτικάς είσαι;

#2
electron

ένα φοβερό παράδειγμα ανταλλακτικού γνήσιου ιμιτασιόν, αποτελούν τα ανταλλακτικά του παπιού astrea της HONDA.

Τα συγκεκριμένα μηχανάκια ήταν από τα πρώτα HONDA που φτιάχνονταν εκτός Ιαπωνίας (αθάνατα και αυτά) και όχι σε εργοστάσιο της Χόντα, αλλά με σύμβαση σε άλλα εργοστάσια (κρατώντας βέβαια τις προδιαγραφές). Μετά τη λήξη της συμφωνίας, η Χοντα ανοιξε εργοστάσια σε άλλα μέρη, Ιταλία, Ταϊλάνδη, Ταιβαν. Η χόντα σταμάτησε να βγάζει ανταλλακτικά για αυτά τα μηχανάκια, αλλά τα εργοστάσια που έφτιαχναν τα astrea, συνέχισαν να παράγουν ανταλλακτικά, με χαμηλότερης ποιότητας υλικά, ΑΛΛΑ με αριθμούς ανταλλακτικών τους ορίτζιναλ της Χόντα, και με το σηματάκι της Χόντα (σε μαύρο). Αυτό συνέβη βέβαια γιατί, τα συγκεκριμένα εργοστάσια είχαν όλες τις πληροφορίες.

Αυτή είναι μία καραμπινάτη περίπτωση γνήσιου/ιμιτασιόν ανταλλακτικού!!!

#3
electron

έχω ένα astrea, και κάθε φορά που είναι να αλλάξω κάτι με πληροφορέί ο μηχανικός
Και με είχε παραξενέψει στην αρχή, γιατί άλλαξα ενα καπάκι και η τιμή του ήταν χαμηλή (15 ευρώ για τη μάσκα φανού, ενώ για ένα σκουτεράκι δεκαετίας η αντίστοιχη τιμή είναι τουάστιχον 50 ευρώ). Και αφότου τον ρώτησα γιατί είναι τόσο φτηνό, κλπ, μου εξήγησε τα παραπάνω.

#4
electron

για να παραπάθετε μόρφωση στην εικόνα είναι ένα γνήσιο ιμιτασιόν ανταλλακτικό.
Έχει τον αριθμό ανταλλακτικού της μαμάς εταιρείας, αλλά πάνω ψηλά δεν έχει το λογότυπο της honda, αλλά γράφει ΟΕΜ, τα οποία αρχικά σημαίνουν Original Equipment Manufacturer
το οποίο αφορά την δεύτερη περίπτωση του ορισμού

#5
Khan

Αρχιμήδης!

#6
HODJAS

Σωστός!

Είναι που λέει:

[I]-Είναι φρέσκες οι γαρίδες σας ή κατεψυγμένες;
-Μμμ... Φρεσκοκατεψυγμένες![/I]

#7
protnet

Ναι! Κι έσπαγα το κεφάλι ότι υπήρχε και κάτι παρόμοιο! Και πάνε νε το περάσουνε για δόκιμο. Ω τέμπερες ω μωρά!

#8
allivegp

Στη Σκεπαστή Αγορά της Πόλης, τα μπλουζάκια τ. Λακόστ κ.λπ. που διαθέτουν στους πάγκους με τη σέσουλα, τα πλασάρουν στους Έλληνες ως «ορίτζιναλ μάιμου».

#9
dryhammer

Υπάρχουν και ιμιτασιόν καλύτερα από τα γνήσια. Αφού οι εταιρίες δεν κατασκευάζουν όλα τα εξαρτήματα, αλλά κάποια τα αγοράζουν από πιο εξειδικευμένους, πολλές φορές αυτοί πουλάνε τό ίδιο εξάρτημα με τη φίρμα τους ή καποιοι από αυτούς αντίστοιχο αλλά χωρίς τα προβλήματα του γνήσιου. Σε πολλα ανταλλακτικα το κόστος το ανεβάζει το λογότυπο, αλλά έχω βρει και ιμιτασιόν ακριβώτερα από το γνήσιο.

#10
σφυρίζων

Κυρίως ορισμένα εξαρτήματα Κάγκουαρ.