Ο αράζων στην πλατεία.

Το λήμμα αναφέρεται στην κατηγορία ανθρώπων που αράζουν στις κεντρικές πλατείες των δήμων πέραν του κέντρου των Αθηνών και είναι απασχολημένοι με το τρίπολο μπάλα-ξύλο-αμάξια, με το μουνί να παρεισφρέει ενίοτε στις συζητήσεις τους. Κοζάρουν όλα τα διερχόμενα αμάξια σχολιάζοντας τον ήχο που κάνει ο κόφτης στην 4η, αλληλοφλομώνονται στο ψέμα για καγκουρίστικα η ξυλίστικα σκηνικά με εμβρίθεια και φαντασία που θα ζήλευε και ο Βαρόνος Μυνχάουζεν. Έχουν τελειώσει με το ζόρι τεχνικό, ή, στην καλύτερη, Γενικό Λύκειο και παρ' όλα αυτά συζητούν περί μηχανολογικών του κινητού τους καγκουροστάσιου με σαφήνεια και εμπειρία που θα ζήλευαν και καθηγητές του Μετσόβειου.

Απλά ανυπόφοροι.

- Τι λέει ρε αυνάνα, αράζεις ακόμα με τον Άγγελο;
- Όχι φίλε, έχει γίνει φουλ πλατεΐτης και συζητάει πλέον μόνο για την ροπή των subaru και το τρέξιμο που ρίξαν οι παλιοί στους παγκρατιώτες. Για τον πέοντα.

(από doodoon, 16/04/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

καγκουροστάσιο... !!!!

#2
johnblack

απλά έλληνες θα το έθετα.

5+5, βασικά για το μωρό με τα καλτσάκια

#3
johnblack

Περνάς ρε πούστη από κολωνάκι μεσημεριάτικο κι οι καφετέριες είναι τιγκαρισμένες, μιλάμε για να βρεις να κάτσεις θες κράτηση από 2 μέρες τουλάστιχο. Κι αναρωτιέσαι: μα καλά δε δουλεύουν όλοι αυτοί οι μαλάκες κι έχουν του κώλου τους το χαβά; Κι έρχεται η απάντηση: ε ναι ρε φίλε, δε δουλεύουν (ή κάνουν πλήρως αντιπαραγωγικές και παρασιτικές δουλειές, π.χ. μπράβοι, μπαργούμες, μπάτσοι κλπ) γι' αυτό φτάσαμε ως εδώ.