Την ψωνίζω, τσατίζομαι, τα παίρνω στο κρανίο.

Στην κυριολεξία η έκφραση αποδίδεται επιστημονικά ως συστροφή του όρχεως, πάθηση που παρατηρείται κυρίως σε νέους ηλικίας 12 έως 18 ετών, προκαλεί έντονο πόνο και οίδημα και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα οδηγεί σε ισχαιμία του όρχεως και νέκρωσή του μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Πάντως η μεταφορά μάλλον δεν προέρχεται από την ιατρική, αλλά από την εικόνα του αρχιδιού που, ταραγμένο από την προσβολή που υφίσταται ή την προκλητική συμπεριφορά που αντιμετωπίζει ο κάτοχός του, φέρνει τούμπα μέσα στο σακουλάκι του.

Κι ενώ έχω καμιά ώρα που περιμένω στην ουρά, πάνω που έρχεται η σειρά μου να σου μια γριά που πάει να μου χωθεί μπροστά από το πλάι, ε, αυτό ήταν, μου γυρίσανε τ' αρχίδια. «Κυρία» της λέω, «υπάρχει ουρά». «Α» μου κάνει, «δεν την είδα. Μια ερωτησούλα ήθελα να κάνω μόνο».

(από joe909, 07/07/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Βλ. και μου γυρίζουν τ' αρχίδια. Εύστοχος ο παραλληλισμός με τη συστροφή όρχι.

#2
gaidouragathos

Χαχαχαχχ! Ταραγμένο απο την προσβολή, φέρνει τούμπα στο σακουλάκι του...να το δω κ σε gifάκι να μη μου μείνει αγκάθι...τ' είπες τώρα!

#3
vikar

Άϊιιιιιιιι η φωτό!... Μας γάμησες ρε τζό, αυτό πονάει!...

#4
allivegp

Για την ακρίβεια, αυτό που έχει φέρει σβούρες είναι ο σπερματικός τόνος, ένα δεμάτιο που περιέχει τον σπερματικό πόρο και την ορχική αρτηρία και φλέβα.

#5
joe909

Πονάν ωρέ vikar τα παλικάρια;

#6
vikar

Μωρε τσουλάν και στο γιαούρτι...