Περιφρονητική, μειωτική προσφώνηση, που σημαίνει άνθρωπο γεννημένο από μπατανά, δηλ. κατά λάθος, ανεπιθύμητο σ’ αυτό τον κόσμο ακόμη και από τους αγαπημένους του γονείς, ή προϊόν ατελούς σύλληψης. Βεβαίως η έκφραση είναι αρκετά παλιά, προ εξωσωματικής γονιμοποίησης και τεχνητής αναπαραγωγής εν γένει, τεχνικών που έχουν καταστήσει την άμωμη σύλληψη αρκετά καθημερινό φαινόμενο.

Δεν γνωρίζω αν στην πραγματικότητα είναι δυνατή η μπατανοσύλληψη και μπατανογένεση, όμως η υβριστική χρήση του όρου νομίζω ότι περισσότερο προβάλλει τις ατέλειες της ερωτικής πράξης στο πρόσωπο που δήθεν προήλθε από αυτήν και το μειωτικό της περιεχόμενο είναι φαντασιακό και όχι πραγματικό, καθόσον, αν είναι δυνατή η μπατανογένεση, πιστεύω ότι ο μπατανογεννημένος θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προικισμένο άτομο βάσει των κανόνων της φυσικής επιλογής. Και τούτο διότι αν στην κανονική ερωτική πράξη η πιθανότητα να φτάσει το σπερματοζωάριο στη μήτρα είναι μία σε εκατομμύρια, και ούτω πως επιλέγεται βεβαίως το βέλτιστο των σπερματοζωαρίων, στον μπατανά, που το σπερματοζωάριο πρέπει να διανύσει πρόσθετη διαδρομή στο εκτεθειμένο, ξηρό και εχθρικό περιβάλλον των μητρικών μηρών προτού ν’ αρχίσει ο συνήθης μαραθώνιος εντός του κόλπου, η πιθανότητα μειώνεται στη μία στο –ξέρω γω;- δισεκατομμύριο ας πούμε. Το σπερματοζωάριο δηλαδή πρέπει να είναι Τσακ Νόρις και το τέκνο που θα γεννηθεί αντίστοιχα προικισμένο. Οπωσδήποτε ο ανώνυμος συλλογικός υβριστής δεν έχει ασχοληθεί με αυτή την πλευρά του θέματος και θα πρέπει ν’ αποφεύγετε την έκφραση ως κολακεία.

Άλλως: μπατανόπιασμα / μπαντανόπιασμα

- Ρε φίλε, δε με βλέπεις που έχω αναμμένα τα αλάρμ και περιμένω να παρκάρω; Τι μου χώνεσαι από πίσω; - Άει χάσου ρε μπατανογεννημένε!

(από patsis, 18/03/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

«εκτεθειμένο, ξηρό και εχθρικό περιβάλλον των μητρικών μηρών»... πολύ μαύρα μας τα λες!

#2
joe909

Για την αγωνία του σπερματοζωαρίου μιλάμε. Νταξ, μπορεί να είναι καλύτερα να βρεθεί στα μπούτια απ' ό,τι μέσα στο προφυλακτικό ή στο σεντόνι ή στον τοίχο, αλλά δεν παύει να έχει μπροστά του ένα ταξίδι μπροστά στο οποίο η Οδύσσεια είναι περίπατος στο πάρκο. Στο κάτω κάτω της γραφής ο Οδυσσέας έχασε κάποιες δεκάδες συντρόφων, όχι δισεκατομμύρια (με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς). Μιλάμε για μια αθρωπότητα πλάκα-πλάκα.

#3
iron

έλα μωρέ πώς κάνεις έτσι... :Ρ