Ήτοι έμπλεξες και πώς θα ξεμπερδέψεις...

Νησιωτικό, του Αιγαίου, απαντάται σε περισσότερα του ενός ψαρονήσια, ενδεικτικά Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο και... Μύκονο (εκεί, στην Ψαρού).

Καθότι το ψάρεμα και δη η καθετή, η συρτή, το παραγάδι και λοιπές αλιευτικές μέθοδοι συνδυάζουσες αγκίστρια και μεσινέζες είναι μεν χόμπι κι ωραίο χόμπι, κι άμα πιάνεις κιόλα είναι σούπερ ντούπερ. Άμα όμως το κατεβάσει το ρημάδι το αγκίστρι μέχρι τον αφαλό ο ψάρακας -κι ενώ τσιμπάει του χαμού– σε πιάνει μια απελπισία να ξαγκιστρώσεις, να ξεψαρίσεις και να ξαναδοκιμάσεις την τύχη σου τώρα που μυρίζει. Και δώσ' του εγχειρήσεις και να τα αίματα, και να τα κοψίματα, μπουρδέλο η βάρκα, τριμπούρδελο η ψυχολογία, εφταμπούρδελο η πετονιά, κι ο εξυπνάκιας να σε συμβουλεύει ότι το ψάρι θέλει υπομονή.

Αντιθέτως, αν πρόκειται για καλό ψάρι, το ξαγκίστρωμα αποκτά μια έξτρα θεατρικότητα και το γλεντάει δεόντως ο ξαγκιστρώνων, εξυμνώντας το μέγεθος του θηράματος σε κάθε χειρουργική τομή που του καταφέρνει, υπενθυμίζοντας δια πολλοστή φορά στους άμοιρους θεατάς τα κατά καιρούς αλιευτικά κατορθώματά του.

  1. Και σκέψου λέει, κάποιος που με αντιπαθεί να με καρφώσει ότι επί πληρωμή μαζεύω διαφόρους στο σπίτι μου, «το 'χω κάνει τεκέ και γίνεται του ...»τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια. αν προσθέσει κιόλας ότι γι' αυτά που εισπράττω δεν κόβω απόδειξη είσπραξης... άντε μετά ξαγκίστρωνε...! Χαχαχα...εδώ

  2. - Μα δεν τον γουστάρω.. δηλαδή, όχι πολύ, είπε η φίλη.
    - ..
    - Όχι, αλήθεια. Δε θα το έκανα ποτέ. Εξ άλλου εκείνος μου την έπεσε.
    Στο όνειρο. Της. Εκείνος έφταιγε. Τώρα 'άντε εσύ ξαγκίστρωνε' όπως λέμε στο Αιγαίο...εκεί

3.T’ απ’ τη ζωή βγαλμένο:

- Πλάτωνα έχασα τον κλειδάριθμο του taxis..
- Γαμώ τα γαμήσια του ιούδα γαμώ..
- Θα πάω εφορία να πάρω άλλον.
- #@(^^(@#^@^&&!!
- Πώς κάνεις έτσι μωρέ; δυο λεπτάκια θα πεταχτώ, θα τους πω το πρόβλημα και...
- Ναι δυο λεπτάκια για κάθε έναν που στέκεται στην ουρά. Κι άμα στο δώσουν. Δεν αποκλείεται να σε ξαναστείλουν πίσω να ξανακάνεις ηλεκτρονική αίτηση. Και μετά θα ξαναπάς και θα σου πουν ότι προέκυψε θέμα με την διπλή αίτηση. Και θα πέσεις σε κάνα μαλάκα που θα αρχίσει τα «δεν μπορώ», «δε μου σηκώνεται», «δεν καλοπήδηξα εχτές» κι άντε συ ξαγκίστρωνε.
- [τρίβοντας τα χέρια του]Μήπως υπερβάλλεις; Είναι φίλοι μας οι εφοριακοί...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία