Ο μπρατσωμένος, ο μποντιμπιλντεράς, το μπιλντέρι, ο σφίχτερμαν, ο υπερβολικά γυμνασμένος που συνήθως το επιδεικνύει όσο και όπως μπορεί, με κολλητά μπλουζάκια, αμάνικα κτλ. Συνήθως μοιάζει με ντουλάπα και δεν χωράει να περάσει από τις πόρτες.

Καλά, εγώ δεν ξαναπάω σε αυτό το γυμναστήριο. Είναι γεμάτο σφίχτες και εκτός ότι κάνουν σαν βλάκες στα όργανα, στα αποδυτήρια κάθονται τσίτσιδοι μπροστά στον καθρέφτη και θαυμάζονται! Μια αηδία!

(από Galadriel, 25/03/11)(από Khan, 02/07/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Cunning Linguist

...Άσε που κατά περίεργο τρόπο κάνενας σφίχτης δεν παίρνει ποτέ αναβολικά!

#2
Vrastaman

Την πολλή τεστοστερόνη την βαριέται και ο Σταλλόνε!

#3
mpoumpoula

το θηλυκο είναι σφίχτρα

#4
electron

το θυληκό είναι τσούχτρα

#5
beast

Μήπως γνωρίζει ο γράφων τι σημένει αναβολικό;
Κι αν ναι γιατί δεν πέρνεις κι εσύ να γίνεις τούμπανο αφού νομίζεις οτι ειναι τόσο εύκολο;
Οι bodybuilders δε φοράνε στενά ρούχα ποτέ μα ποτέ. Έχουν τεράστιο πρόβλημα με τον ρουχισμό τους γιατί δεν μπορούν να βρούν να αγοράσουν ούτε μπλούζες ούτε παντελόνια.
Απο αυτά που διαβάζω διαπιστώνω ότι δεν έχετε δει ποτέ bodybuilder. Ίσως να έχετε δει κάτι ψώνια που θα είθελαν να γίνουν κάποτε bodybuilders μα χωρίς κόπο. Άσε που δεν ξέρουν και τον τρόπο.
Το bodybuilding είναι άθλημα για αρθρώπους με οικονομική επιφάνεια και ασχολούνται μόνο με αυτό. Ειναι ίσως το ακριβότερο άθλημα. Η ζωή ενός bodybuilder είναι σαν τη ζωή ενός μοναχού. Το πρόγραμμα που έχει στη καθημερινότητά του δεν μπορείτε ούτε να το φανταστήτε. Για να το κάνεις; Ούτε να το συζητάς.

#6
beast

Καλό είναι να μπορούμε να ξεχωρίζουμε το δεν θέλω απο το δεν μπορώ.

#7
iron

μη μας πληγώνεις ρε χτήνος... ο μέσος άνθρωπος όταν λέει σφίχτης εννοεί κάτι τέτοιο, άρα, ως προς αυτό, το λήμμα είναι σωστό.

Τράβα δες όμως και τα λήμματα αυτά: αναβόλα, τέστο, φλεβίδια, στέγνωμα / στεγνώνω, να στανιάρει η ψυχούλα σου, άγιες μέρες που είναι!

σε φιλώ,
Νίκος.

#8
electron

συμφωνώ με την συντρόφισσα, και επαυξάνω!
Το λήμμα και ο ορισμός είναι καθαρά, και το λήμμα είναι σφίχτης! τι δουλειά έχουν τα αναβολικά και το επαγγελματικό μποντιμπίλντινγκ δεν το κατάλαβα!!! Πολλή αναμικιοριά τώρα τελευταία.....

Και κατά τη γνώμη μου, το μπόντιμπίλντινγκ δεν είναι άθλημα για αυτούς που έχουν οικονομική επιφάνεια, αλλά για προ-βλημα-τικά άτομα, κάτι σαν το Νεξτ Τοπ Μοντελ. Αλλά δημοκρατία έχουμε... δεν θα αρχίσω και αγώνα εναντίον του αθλήματος (και δεν είναι άθλημα, είναι καλλιστεία)...

δεν σε φιλώ
Νίκος

#9
Khan

Τι ατάκα!

#10
jesus

το «ανάδελτας» ως συνώνυμο παίζει γενικότερα; το θυμάμαι να το λέμε στους πολ.μηχ.

από το ανάδελτα, ανάποδο τρίγωνο.