Παρακαλώ όποιος γνωρίζει την προέλευση της λέξης / έκφρασης «στα καπάκια» να συμπληρώσει το άρθρο. Ευχαριστώ.

... και στα καπάκια μπορούμε να την κάνουμε.
... και στα καπάκια πάμε για ποτάκι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Εμ, ελα που δε δουλευει ακριβως ετσι το πραμα...
Αυτη ειναι η κατα γκατζμαν ερμηνεια, ενω αυτη ειναι η κατα καννινγκ λινγκουιστ εκδοχη με την οποια τυγχανει και να συμφωνω (και απ' οτι φαινεται κι εσυ).

#2
iron

Λοιπόν, ο Πδούκας μου θύμισε κάτι το οποίο είχα να προτείνω εδώ και καιρό και, μιας και δεν έχουμε ακόμα το φορουμάκι που λέγαμε, θα το καταθέσω εδώ:

να γίνει ένα τμήμα σε αυτό το λεξικό όπου θα προτείνονται απορίες και λήμματα προς συμπλήρωση, όπως ακριβώς το ζητησε ο φίλος; Πολλοί χρήστες δεν έχουν την ικανότητα τα γράφουν ή κομπλάρουν βλέποντας τους ορισμούς έτσι όπως έχουν εξελιχθεί (πιστέψτε με, υπάρχουν πολλοί, εγώ έχω 2 φίλους που κάθε τόσο μου λένε βάλε κι αυτό, εγώ δεν ξέρω να γράφω -και είδα κι έπαθα να πείσω τον ένα απ' αυτούς να χώσει τα δικά του όπως-όπως), άλλοι δεν έχουν τον χρόνο, άλλοι έχουν ακούσει μια έκφραση αλλά δεν ξέρουν τι σημαίνει (εννοείται ότι έχουν ψάξει πρώτα να δουν αν το έχουμε), κλπκλπ, και νομίζω ότι θα ήταν καλή φάση να ξεθαρρέψουν και να τα καταθέτουν όλ' αυτά σε έναν χώρο προς επεξεργασία από μας ή από όποιον άλλον μπει και γνωρίζει. Τι λέτε, λείπει κάτι τέτοιο ή μας αρκεί το να το θέτουν απλά μέσα στο λεξικό όπως ο Πδούκας;

#3
iron

όσο για τα καπάκια, ναι μεν και γω πιστεύω πως ο Κάννιγκ έχει τον καλύτερο ορισμό κλπ, αλλά ούτε αυτός ας εξηγεί από πού και γιατί προκύπτει η έκφραση. Άρα η απορία παραμένει.

#4
poniroskylo

@ironick - για τις άγνωστες λέξεις, συμφωνώ και επαυξάνω με τα χίλια, ναι, ναι, ναι, είναι απολύτως απαραίτητο, εγώ έχω κι εγώ δεν ξέρω πόσες λέξεις που είτε δεν ξέρω τι σημαίνουν ή πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται ή που κρίνω ότι δεν είμαι ο σωστός άνθρωπος να τις ανεβάσεις λόγω έλλειψης παραστάσεων κλπ κλπ, είναι το λεγόμενο «δημόσιο πρόχειρο» το οποίο, είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι και η ΚΕ του σάιτ το βλέπει θετικά, ήρθε η ώρα να γίνει, εδώ και τώρα ήρθ' η ώρα, ψηφίζω, στηρίζω, διαδίδω, ζήτω ο Εδεσσαϊκός.

#5
jesus

αναφανδόν υπέρ. αατα

#6
acg

+1. AATA.

#7
iron

να, καλά να πάθω, ήθελα να πρωτολανσάρω το αατα, χάζευα, χάζευα, ο χρόνος κύλησε ανελέητα, πάει τώρα, με προλάβατε όπως ο γκάους (αυτό το τελευταίο για τον Ιησού και τον τετραγωνισμό του κύκλου), αλλά καλά κάνατε, κάποιος έπρεπε να το κάνει.

#8
iron

μερσί για την υποστήριξη της ιδέας. θα δείξει.

#9
acg

αυτο το αατα ανηκει σε μια μικρη, σχεδον αορατη δια γυμνου οφθαλμου, ομαδα λεξεων / εκφρασεων που ειναι σλανγκ του σλανγκ τζι αρ, παραγωγα δλδ της συλλογικης μαλακιας που δερνει το σλανγκεπωνυμο πληθος. Για να μαθαινουν οι νεοτεροι και να θυμουνται οι παλαιοτεροι, η ομαδα (καποιος να το ανεβασει το αατα χεσους / αιρονικ) αποτελειται απο 3 μελη νομιζω με αυτη και αυτη, ευγενεις χορηγιες του πονηροσκυλου και του τζων καρ αντιστοιχα. Εεεε... εδεσσαϊκαααααρααααα!