Το τεστ κοπώσεως, όπως φαίνεται εδώ, είναι μια διαδικασία κατά την οποία, κάποιος περπατά καλωδιωμένος (με ηλεκτρόδια που έχουν τοποθετηθεί πάνω στο στήθος του), πάνω σε κυλιόμενο διάδρομο (του οποίου η ταχύτητα αυξάνεται κάθε 2-3 λεπτά), προκειμένου να διαγνωστεί, αν έχει στηθάγχη.

Το τεστ κοπώσεως σταματά όταν, κατά τη διάρκειά του (40 λεπτά), ο εξεταζόμενος αισθανθεί πόνο ή κούραση. Άρα το τεστ κοπώσεως είναι τεστ αντοχής. Τότε ο ασθενής υποβάλλεται σε άλλες εξετάσεις, προκειμένου να του παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

Σλανγκιστί, το τεστ κοπώσεως είναι ένα τεστ αντοχής με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Μέσα από μια κατάλληλη ανά περίπτωση διαδικασία αξιολόγησης, αξιολογείται η ανθεκτικότητα ατόμων, οργανισμών, πολιτικών, συστημάτων κλπ, με στόχο να ληφθούν οι αρμόζουσες διορθωτικές ενέργειες (αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.)

Τεστ κοπώσεως και στις ευρωπαϊκές τράπεζες; Το παράδειγμα των ΗΠΑ φαίνεται πως θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υποβάλει το τραπεζικό της σύστημα σε «τεστ αντοχής» έως τον Σεπτέμβριο, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές της Ε.Ε. Στόχος της είναι να αξιολογήσει την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών στην οικονομική επιβράδυνση και να ελέγξει την επάρκεια των κεφαλαίων τους.
Δες

(από Vrastaman, 14/05/09)τεστ κοπώσεως στρινγκ (από Vrastaman, 14/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία