Όρος των ομαδικών αθλημάτων και βασικά του ποδοσφαίρου. Είναι ο αγώνας που γίνεται μεταξύ των παικτών της ίδιας ομάδας για λόγους προπόνησης. Συμμετέχουν όλοι οι παίκτες, βασικοί και αναπληρωματικοί και παίζουν με δύο τέρματα, όπως θα έπαιζαν σε ένα κανονικό παιχνίδι εναντίον μιας άλλης ομάδας.

Είναι μια πρόβα τζενεράλε και πεδίο δοκιμών για τον προπονητή - επίσης «δένει» την ομάδα. Είναι βέβαια πιο επικίνδυνο από τις ελεγχόμενες ασκήσεις στο να τραυματιστεί κάποιος παίκτης από ατυχία ή υπερβάλλοντα ζήλο και να βγει οφ. Όταν μιλάμε για ομάδες που προσελκύουν ενδιαφέρον, στις κερκίδες υπάρχουν δημοσιογράφοι, οπαδοί, ακόμα και κυνηγοί ταλέντων. Αντί για οικογενειακό διπλό μπορεί να κανονιστεί και φιλικό με άλλη ομάδα (και εισιτήρια).

Δεν είναι και πολύ σλανγκ αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα.

  1. Από εδώ:
    Οικογενειακό διπλό και τακτική επεφύλασσε η χθεσινή προπόνηση για τους «κυανέρυθρους». Μετά το ζέσταμα, ο Δημήτρης Νόλης δούλεψε κυρίως με τα χαφ και το πώς θα μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα οι φορ αφού οι ακραίοι προσπαθούσαν να βρούνε με σέντρες τους επιθετικούς. Στη συνέχεια ακολούθησε το οικογενειακό διπλό. Μόνο ο Καραΐσκος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ενώ η υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά.

  2. Από εδώ:
    Όσον αφορά στην προπόνηση, οι «πράσινοι» ύστερα από το ζέσταμα, ακολούθησαν παιχνίδι κατοχής της μπάλας «5-2» και στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις με πάσες. Εν συνεχεία… μοιράστηκαν σε δύο ομάδες, όπου έκαναν τελειώματα φάσεων με σέντρες και σουτ, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με οικογενειακό διπλό. Απόντες από το κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας ήταν οι Αντέ Ρουκάβινα και Γκάμπριελ που προπονήθηκαν ατομικά.

  3. Από εδώ:
    Ακόμα τα non call; Εσείς είστε ικανοί να παίξετε οικογενειακό διπλό και οι χαμένοι να φωνάζουν για διαιτησία. Έλα, πες μου για τα Ευρωπαϊκά που μας χάρισε ο Βασιλακόπουλος...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία