ΙΚΕΑ (Ινστιτούτο Κατάρτισης Ελεεινής Αγουστιάς)

Ανωτάτη διεθνής σχολή με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Στόχος της, να φωτίσει τους απανταχού πολίτες του πλανήτη με το επαναστατικό κίνημα του 21ου αιώνα: «Και από τα σκουπίδια μπορείς να κονομήσεις». Η σχολή παραδίδει ταχύρρυθμα μαθήματα (μια ώρα εντός του ιδρύματος αρκεί):
- Πως να ξεχάσετε ότι γνωρίζατε περί γούστου και αισθητικής.
- Πως να χρησιμοποιείτε το άθλιο εκπαιδευτικό σετ που σας παραδίδουν κατά την είσοδό σας στο ίδρυμα: Μία χάρτινη μεζούρα ολίγων εκατοστών για τη μέτρηση αντικειμένων που ενίοτε ξεπερνούν σε μήκος το πάρκινγκ πλησίον του ιδρύματος, ένα θλιβερό μολύβι που θυμίζει πουπήγιο κι ένα χαρτάκι σε μέγεθος στίχλας όπου και θα γράψετε τις μετρήσεις σας.
- Πως να χάσετε το δρόμο σας εντός κτηρίου και να απολαύσετε την εμπειρία που είχαν ο Μωυσής και οι Εβραίοι κατά την περιήγηση τους επί 40 χρόνια στην έρημο.
- Πως να θυμάστε πολλαπλούς οκταψήφιους κωδικούς που παραπέμπουν σε ανύπαρκτα αντικείμενα και δεν τους γνωρίζουν ούτε οι λιγοστοί εργαζόμενοι στο εν λόγω ίδρυμα.
- Πως να εκγυμνάσετε την υπομονή σας σε απίστευτα επίπεδα ψάχνοντας να βρείτε αυτούς τους λιγοστούς εργαζόμενους.
- Πως να σπαταλήστε ένα ολόκληρο πρωινό ψάχνοντας για ένα χάρτινο φωτιστικό ταβανιού.
- Πως να σπαταλήσετε «μικρό» χρηματικό ποσό για την αγορά ακόμα μικρότερης αξίας αγαθών και να αισθάνεστε ιδιαίτερα ευτυχής.
- Πως μπορεί να χωρέσει μια σαλονοτραπεζαρία και μια κρεβατοκάμαρα (μαζί με τα κομοδίνα) σε ένα Fiat Punto.
- Πως να συναρμολογήσετε ένα σύνθετο οκτώ κομματιών χωρίς βίδες και μετά από προσπάθεια πέντε ωρών να συνειδητοποιήσετε ότι είναι ένας ποικιλόχρωμος καναπές.

Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν τη χαρά να απολαύσουν την οικία τους διακοσμημένη με την τελευταία λέξη απλής, παρδαλής και πολυέξοδης γουστέλλειψης.

Επίτιμος Πρύτανης των Ελληνικών παραρτημάτων : Έφη Βώδη (ή Θώδη).

Ρε Μάκη, τί καρέκλα είναι αυτή ρε στο σαλόνι; Το ΙΚΕΑ έβγαλες;

(από Khan, 25/02/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε