Λολαδερός εξυπνακισμός πάνω στην κλασική ατάκα ελληνικής μικροαστικής μιζέριας «ησυχία, τάξη και ασφάλεια», προσαρμοσμένος στην περιρρέουσα μνjημονιακή malaise που μας μαστίζει.

Βλ. και: μείνε ανήσυχος.

1.
Ησυχία τάξη κι ανασφάλεια....Όπως ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας, λόγω των κινητοποιήσεων για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι κάδοι απορριμμάτων θα απομακρυνθούν από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης από 7 έως 11 Σεπτεμβρίου

2.
Ησυχία, τάξη κι ανασφάλεια (ένα παιχνίδι του μυαλού) δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι η ησυχία και η τάξη είναι εύκολο να επιβληθούν και να διατηρηθούν με την ανασφάλεια. Οι εκάστοτε εξουσιαστές κυριαρχούσαν και επιβάλλονταν ΠΑΝΤΑ με το φόβο.

2.
Ησυχία, τάξη και ανασφάλεια. «Να’χαν οι καρδιές αμπάρες…» Ο στίχος από το σκυλέ άσμα έρχεται στο νου καθώς οι εικόνες από τα κιγκλιδώματα στο σιδερόφρακτο κέντρο της Αθήνας και τους διαμαρτυρόμενους που συνωστίζονται πίσω από αυτά πλημμυρίζουν τον τηλεοπτικό δέκτη· τούτη τη φορά κατάφεραν να συγκρατήσουν το «λαό» μακριά από τους «επισήμους» και να αποτρέψουν «να διασυρθεί η χώρα μας για μια φορά ακόμα στο εξωτερικό»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε