Πρώτα μια μικρήπαρένθεση. Η εγχώρια σλανγκ μπολιάστηκε ανεπανόρθωτα από την διαδικτυακή παγκοσμιοποίηση. Το πρώτο μεγάλο κύμα εμφανίστηκε στα μέσα/τέλη των ενενήνταζ μέσω του τσατ (κυρίως MIRC) και των πρώτων φλώρουμ, χαρίζοντας εκφράσεις τ. λολ, ομιτζί, κ.ά. Το δεύτερο μεγάλο κύμα προήλθε τα πρώτα κοινωνικά μήδια και εβλόγια των 2000αζ. Μέσω του MySpace και μετά του φατσομπουκίου εισήχθηκαν σλανγκιές τ. βάιραλ, λάϊκ και καραλάικ, φορ τεχ λουλζ, και δεν συμμαζεύεται. Το τρίτο το μακρύτερο κύμα μας ήφεραν στα σύγχρονα κοινωνικά μήδια των εξυπνόφωνων: τα Τοιούτερ, ινστραγκράμια, ask.fm, Vine, κ.ά., έχουν τερματίσει την παγκοσμιοποίηση της εφηβικής αργκό με κελεπούρια τ. γιολάρω, σελφάρω, σουάγκ, και δεν συμμαζεύεται. Εδώ κλείνει η παρένθεση.

Το σιπάρω είναι απόρροια του τρίτου αυτού κύματος και σημαίνει: πάω, γουστάρω, εγκρίνω κάποιο ζευγάρι ή κάποια ρομαντική σχέση. Τυπικά εκφέρεται με ένα συνδυασμό των ονομάτων του εν λόγω ζεύγους. Για παράδειγμα, εάν κάποιο πιπιναριό αναρτήσει στο ασκεφέμ «σιπάρω σακάτι» στην ουσία επιδοκιμάζει το ζεύγος Σάκη Ρουβά και Κάτιας Ζυγούλη.

Εκ της αμερικλανιάς I ship them, με την ίδια έννοια.

Πέον να σημειωθεί ότι το σιπάρω σπανιότερα σημαίνει και κοπυπαστώνω, από το από το c/p (copy/paste). Βλ. τελευταίο μύδι.

1.
- αι ν υπαρχει ειλικρινα απιστευεις οτι η ελενα ειναι καλη γ τον Στεφαν γιατι ειναι λογος που δεν του σιπαρω πια .. πιστευω οτι του αξιζει κατι καλυτερο κ οχι αυτη..
- [παράθεση γιουτουμπακίου] Κάποιοι από τους λόγους που σιπάρουμε στελένα !!!

2.
- η perrie ειναι πουτανα! Απορω πως σιπαρεις Zarrie!
- είναι η γνώμη μου οκ; Δν θα σου δίνω λογαριασμός για το τι σιπάρω κ τι δν σιπάρω!

3.
@Κατ, δεν σου έχει τύχει σε μια σειρά που βλέπεις να σιπάρεις κάποιους και κάποιοι άλλοι να σου σπάνε τα νεύρα;;;; ή σε μια σειρά οι συντελεστές να προωθούν κάποιο άλλο ζευγάρι και εσύ να θες άλλους μαζί;;

4.
- Έχω συναντήσει και το «σιπάρω» (από το c/p - copy/paste) σε προφορικό λόγο ευτυχώς μόνο. :)

(από Khan, 08/10/14)Jaime Lannister + Brienne of Tarth=  I ship them SO HARD. (από Khan, 08/10/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

Kewl μύδια!

#2
soulto