Όπως ο Ρωμαίος είχε την Ιουλιέτα και Μητσοτάκης την Μαρίκα, έτσι και ο Μέγας Τιμονιέρης Μάο Τσε Τούνγκ είχε για ηγερία την περίφημη Τζιανγκ Τσινγκ.

Η Τζιανγκ μοιράστηκε μαζί του στιγμές άφθονου γέλιου. Όπως όταν ο αστειάτορας Μάο σκάρωνε διασκεδαστικές φάρσες και καψόνια για τους πολιτικούς του αντιπάλους με ξεκαρδιστικά ονόματα όπως: «καθισμένος σε αναπαυτική καρέκλα», «βάτραχοι που πίνουν», «μαϊμούδες που κρατούν σχοινί» και «άγγελος να χτυπά τις χορδές της κιθάρας». Για αυτό το τελευταίο, ο βασανιστής περνούσε ένα σύρμα στο πέος του θύματος μέχρι το αυτί του και μετά το χτυπούσε σαν χορδή.

Στα πλαίσια των θυμηδίας που χαρακτήριζε τα ανέμελα χρόνια της πολιτιστικής επανάστασης, η Τζιανγκ συμμετείχε στην σπαρταριστή «Συμμορία των Τεσσάρων». Οι ανέραστοι και άνευ χιούμορ μεταρρυθμιστές κινέζοι που ανέλαβαν την εξουσία μετά τον θάνατο του Τιμονιέρη συνέλαβαν την Χήρα του και τα λοιπά μέλη της Συμμορίας. Προσφέροντας ένα τελευταίο ρεσιτάλ γέλιου, η Χήρα του Μάο δήλωσε στο δικαστήριο: «Ήμουν ο σκύλος του Προέδρου Μάο. Όταν ο Πρόεδρος μου ζητούσε να δαγκώσω κάποιον, εγώ τον δάγκωνα». Οι ένορκοι έκλασαν στο γέλιο, αλλά ο πρόεδρος του δικαστηρίου, που δεν σήκωνε από πλάκα, την καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών. Η φυλακισμένη Τζιανγκ αυτοκτόνησε το 1991, εισπνέοντας τεράστιες ποσότητες νιτρώδους οξειδίου, το γνωστό σε όλους μας «αέριο του γέλιου».

Υπάρχούν δυο μεγάλες σλανγκικές αναφορές στην Χήρα του Μάο:

Α. «Χείρα του Μ.Α.Ο.» αποκαλείται το νοητό χέρι-γαργαλιέρα του αστειάτορα μαοϊστή που μας γαργαλάει με τα καλαμπούρια του και ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια.

Β. «Χήρα του Μ.Α.Ο.» αποκαλείται η «εύθυμη χήρα» η οποία πριν καλά-καλά κρυώσει το κουφάρι του κερασφόρου συζύγου της σαλπάρει και τραβάει πλώρη για άλλες πολιτείες...

- ....και τότε ο Κόναν πλησιάζει το κέντρο της αίθουσας και ακουμπάει τα όπλα του μπροστά στα πόδια του Σοφού.
- Ρησπέκτ, γέροντα. Μου είπαν ότι κατέχεις το μυστικό των μυστικών.
- Υπάρχουν και τα πόμολα, Κόναν.
- Μιλάς με γρίφους, γέροντα...

- Μ.Α.Ο!!! Σταμάτα ρε Χεσούς, θα μάς πεθάνεις, η Χείρα του Μ.Α.Ο. είσαι;;; Θέλεις να αφήσω πίσω μια Χήρα του Μ.Α.Ο και πέντε ορφανά;;;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
pavleas

Πάρε πέντε και πέντε δέκα!

#2
jesus

με κάνετε να κοκινίζω κύριε βράστα...συγχαρητήρια για το διαμέτρημα της παπαριάς σας!

#3
Vrastaman

Η παπαριά μου θα γίνει λιγότερο καμαρωτή εάν κάποιος φιλεύσπλαχνος mod ρίξει καμιά εντιτιά γιατί ξαναδιαβάζοντάς το διαπιστώνω ότι το έγραψα στο πόδι ...

#4
Vrastaman

θνξ dudes

#5
Hank

Καταπληκτικό!!! Τρομερή πληροφόρηση, πάρα πολύ ενδιαφέρον!

#6
GATZMAN

Ρισπεκτόπουλος!

#7
mariahomorfi

Hey dude, ωραίο...

#8
HODJAS

Am speksten!

Βράστα οφείλεις να συγγράψεις το κόκκινο βιβλιαράκι του γαΜΑΟ...

#9
Vrastaman

Donkey shoen :-)

#10
HODJAS

μπείτε Ζέα :-)

#11
Vrastaman

(εναλλακτικά: beat-me soon)

#12
HODJAS

Kiss me quick...

#13
Khan

Με μεγάλη συγκίνηση, λόγω του παλαιού βραστολήμματος, άκουσα στην ταινία «Η Φούσκα» του Νίκου Περάκη να χρησιμοποιείται η γαμώ + αντικείμενο έκφραση γαμώ την χήρα του Μάο, μάλλον από ό,τι κατάλαβα ως έκφραση απογοήτευσης πρώην αριστερού.

#14
σφυρίζων

Ετς! Δεν θα ξεχάσω τους ομηρικούς γαυγάδες προ δεκαετιών μεταξύ μαοϊκών για την Ζιανγκ Τσινγκ.

#15
Khan

Χιπστερομαοϊστές μοιράζουν το νέο Κόκκινο Βιβλίο