Μετά την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, οι ενδιάμεσοι χλιαροί και αναποφάσιστοι πολίτες έχουν πλέον εκλείψει και η Ελληνική κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται σε δύο κυρίαρχα ρεύματα: τους Μνημονιακούς, που τάσσονται υπέρ του Μνημονίου και της λιγούρικης παραμονής μας στο γιούρο, και τους ευρισκόμενους στον αντίποδα, οι οποίοι το απορρίπτουν και τάσσονται υπέρ της αθέτησης των συμφωνιών μας και της μονομερούς, εθνικά υπερήφανης πιστόλας που θα μας φέρει στην Αλβανία του Εμβέρ Χότζα.

Για τους τελευταίους έχει χρησιμοποιηθεί ο όρος «Αντιμνημονιακοί» - ωστόσο, μερικοί προτιμούν να μην καθορίζονται δια της εις άτοπον απαγωγής και προτιμούν να χαρακτηρίζουν εαυτόν ως «Μετωπικό», με την έννοια αυτού που έρχεται σε μετωπική (ολική) ρήξη με τις κατεστημένες δομές και την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.

Από τα σχόλια που αφήνει στο ΦΒ, τον χρήστη Knight7_keratsini τον κόβω μετωπικό. Να του σταλεί πρόσκληση για συμμετοχή στα μπάχαλα της Κυριακής, πάραυτα. (από φόρουμ, αλλά δεν θυμάμαι πού ακριβώς)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
sofianos

Όποιος θέλει το μνημόνιο είναι ευρωλιγούρης, όποιος το απορρίπτει μας οδηγεί σε καταστάσεις αλβανίας του χότζα. Μάιστα. Όλα σκατά λοιπόν. Κάποια πρόταση ίσως κύριε λημματογράφε έχετε να κάνετε, πρόταση συγκεκριμένη; Η ισοπέδωση των πάντων και η νοοτροπία του «έλα μωρέ όλοι μαλάκες είναι» (που αντικατοπτρίζεται τέλεια στο λήμμα σου) είναι που μας έφεραν ως εδώ.

#2
VAG

Μια μικρή παρατήρηση μόνο για να μη τρώω και το χρόνο των αναγνωστώνε...
Το «μετωπικός» πολλές φορές το 'χω ακούσει για αυτούς τους κρυφοσίστες : http://www.pamet.gr/
Ας αποφευχεί η σύγχηση με το κομμάτι του κόσμου που δεν τρώει την παραμύθα του μνημονίου, αλλά από την άλλη δεν έχει και κάτι να προτείνει εκτός € (ολόκληρης της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης, που δεν έχει αντιπρόταση -ας μη γελιόμαστε- και γι αυτό τους ξεμπροστιάζει όλη η βουλή).
Οπότε η παραμονή ή μη στο € δεν είναι λύση, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Παραμονή ή μη μαζί με κάτι άλλο είναι το θέμα, που προαναγγέλει μια δημιουργική στροφή ολόκληρης της κοινωνίας προς μια παραγωγική κατεύθυνση, χωρίς εκπτώσεις στο κοινωνικό κράτος και χωρίς φασιστοειδή φυσικά και αναχρονιστικές, εθνικιστικές, πατσιστικές αντιλήψεις

#3
betatzis

όχι ρε φίλε, δε φταίει τίποτα ο Πάτσης, είναι ντάξει παιδί, το βεβαιώνω :-)

#4
HODJAS

Εγώ μια φορά, τάσσομαι υπέρ της αθέτησης των συμφωνιών μας και της μονομερούς, εθνικά υπερήφανης πιστόλας που θα μας φέρει στην Αλβανία...

:-Ρ

#5
allivegp

...του HODJA!

#6
sstteffannoss

@HODJAS: Μαζί σου!! Αλλά μόνο αν υποσχεθείς τηλεοπτικούς λόγους σε πανεθνικό δίκτυο 21:30' με 03:30'!!

:-)