Ο άνθρωπος που, λόγω της έλλειψης χάρης και συντονισμού των διαφόρων μελών του σώματός του, αποτελεί μία κινούμενη καταστροφή, ένα ατύχημα που περιμένει να γίνει (an accident waiting to happen για τους αγγλομαθείς του σάιτ). Συνώνυμο του καρακλάμζοβιτς (εκ του αγγλικού clumsy με μία εσάνς Βαλκανίων).

- ...και είμαι τώρα στην καφετέρια με το γκομενάκι και το ψήνω και της λέω το ανέκδοτο με τον παπαγάλο και τον Χριστό και πάνω που κάνω την κίνηση για να δείξω ότι στον απέναντι τοίχο είναι ο Εσταυρωμένος, είναι από πίσω μου το γκαρσόν μ' έναν δίσκο γεμάτο φραπεδιές και νερά και όπως κάνω το χέρι προς τα πίσω φεύγει ρε μαλάκα μου ο δίσκος στο πίσω τραπέζι και γίνονται όλοι κώλος. Και βέβαια σηκώνεται το Μαράκι και την κάνει, έτσι;...
- Ε, είσαι πολύ ατσούμπαλος ρε Λέλο. Πού πας ρε Καραμήτρο; που θες και γκόμενα...

Δες και αρούβαλος.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

2 πραματάκια.
θα προτιμούσα να είχες ως λήμμα το καρακλάμζοβιτς (που γαμεί) κ να το επεξηγείς ως ατσούμπαλος (το οποίο ενδεχομένως να ετυμολογείται ως ατσού-μπαλος, αυτός που φταρνίζεται όταν παίζει μπάλα, κατά το άμπαλος).
το ανέκδοτο πώς πάει;

#2
vikar

Και το αντίστοιχο λήμμα του Τριανταφυλλίδη, οπου η ετυμολογία δηλώνεται ως αβέβαιη (αλλάξτε στη διεύθυνση το ελληνικό ερωτηματικό με το αγγλικό).

Ένα πραματάκι κι' απο 'μένα: σύνδεσμους στ' αντίστοιχα λήμματα ρε παίδες... (Καραμήτρος πιχί)

#3
iron

και το μαράκι πια, πολύ ευαίσθητη βρε παιδάκι μου...

#4
PUNKELISD

Ναι, 'ντάξει αλλά το ανέκδοτο πώς πάει;
(ή μήμπως δεν υπάρχει;)