Εμπρός γενναίοι μου, ορμάτε εσείς μπροστά κι εγώ από πίσω, γιούργια στα παλιούρια ή γιούργια στον ταμπλά με τα κουλούρια που λέω κι εγώ, γενικώς πρόσω ολοταχώς χωρίς να κρατάμε καμία εφεδρεία ή πισινή.

Όπως λέει κι ο φίλτατος foobaras στο σχετικό λήμμα, βούρ σημαίνει «δρόμο για / κατευθείαν στο», αλλά εδώ μπαίνει και η γαστριμαργική διάσταση του θέματος, τουλάχιστον για τους θιασώτες του σχετικού εδέσματος.

  1. Πηγα στο μαγαζι τυχαια επειδη ειχα κενο απο τη δουλεια μου ενα απογευμα Τεταρτηs.Η κοπελα προs μεγαλη μου εκπληξη ηταν η Ελινα,γνωστη απο παλιεs καλεs μερεs.Ετσι το να περασω ηταν μονοδρομοs για μενα,επειδη η κοπελα ειναι απο τα "βαρια" χαρτια του χωρου.Το προγραμμα ειναι τυποποιημενο και εχει ολεs τιs στασειs...του μετρο.To βασικοτερο βεβαια ειναι οτι ολα γινονται επαγγελματικα,χωριs βιασινη και με σεβασμο στον πελατη και τα ευρω του.H μονη μου ενσταση [που θα διορθωθει προσεχωs οπωs με διαβεβαιωσε η υπηρεσια] ειναι η ελλειψη ντουζιεραs σε καθε δωματιο.Λοιπον συναγωνιστεs βουρ στον πατσα και δεν θα χασετε. ps: καθε Τεταρτη και Πεμπτη απογευμα οπωs μου ειπαν.
    [από το διαδίκτυο - bourdela.com]

  2. - Tι να κάνω ρε μαλάκα; Να πάω; Ή μήπως να περιμένω μπα κι έρθει εκείνη;
    - Τι να περιμένεις ρε μπάμια; Το τραμ; Ρε βουρ στον πατσά και μη μασάς! Θα σ' το φάει άλλος το γκομενάκι και θα μείνεις μπακούρι να τραβιέσαι από putzinstitut σε putzinstitut. Άντε, έμπαινε Γιούτσο!

(από acg, 09/05/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

ευχαριστώ acg για το link!

#2
Επισκέπτης

αμα το πεις πολλες συνεχομενα βγαζει αλλο νοημα.
βουρ πατσα -> πατσα-βουρ . Μπαζοθηρηκο δηλαδη. Σαβουρογαμης.