Ακολουθώ ευθεία πορεία.

Αυτά.

Η σφαίρα εξοστρακίστηκε.

Βλέπε και κυριολεκτικά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Εύστοχος κι επίκαιρος

#2
anchelito

Το «εύστοχος» λίγο βεβαρυμένο. Το λήμμα πάντως δεν έχει σκωπτική διάθεση.

#3
Azargled

ίσως ο πιο αληθινός ορισμός στο slang.gr :P

#4
Vrastaman

!!!!!!!!!!!!!!!!

#5
vikar

Αργκό της εξουσίας κι' έτσι;... Θ' άξιζε ν' ανοίγαμε τέτοια κατηγορία. Με την αποδελτίωση μίας μόνο εβδομάδας τηλεοπτικών ειδήσεων, θα την γεμίζαμε κιόλας.

#6
iron

χαχααα! έτσι μπράβο! για να ξέρουμε τι λέμε!

και η ιδέα σου βικάρ, αριστούργημα. το λεξικό της σχετικότητας. θα πρέπει να υπάρχει σε όλα τα σπίτια...

#7
slangprof

Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό
σημαδεύει στον αέρα και ρίχνει στο ψαχνό....

#8
mariahomorfi

οτι σκοτωνεισ ειναι δικο σου για παντα

#9
mariahomorfi

ναιαιαιαι
εγω λεω τισ πιο πολλεσ βλακειεσ
λαλαλα

#10
mariahomorfi

αυτα

#11
vikar

Όμορφη ή άσχημη δέ ξέρω, αλλα πολύ το ωριμάζεις τελευταία και δέ μ' αρέσει... Πρέπει να κρατάμε κι' ένα προφίλ, είπαμε.

Τ' οτι ότι σκοτώνεις ειναι δικό σου για πάντα, είναι παλιά γνωστή αλήθεια πάντως. Όχι οτι δέν του αξίζουν τα χειρότερα του ενλόγω ράμπο, αλλα τις τυψούλες του μιά φορά θα τις έχει. Δέν είναι οτι σκότωσε άνθρωπο σε αυτοκινητιστικό...

#12
Doctor

@vikar:
Αν και τη σοβαρεύουμε πολύ τη συζήτηση, τύψεις μπορεί να νιώσει μόνο ένας άνθρωπος.

Το εν λόγω δίποδο ον, αγνώστου βιολογικής(;) προέλευσης, προκλήθηκε από μια παρέα παιδιών και (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες) ενώ αρχικά έφυγε, ξαναγύρισε για να πουλήσει τσαμουκά σε παιδιά. Ακόμα και αν δεν είχε δολοφονήσει το παιδί θα έπρεπε να τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά του αυτή.

(Δυστυχώς όπως έχει δείξει η Ιστορία - πχ δολοφονία Μ. Καλτεζά με τον ίδιο τρόπο - οι δολοφόνοι. δεν τιμωρούνται, οπότε απλά κουβέντα να γίνεται).

#13
vikar

Τί να πώ ρε φίλε. Θέλω να πιστεύω ακόμα οτι όσο καραγκιόζης και θρασύδειλος είναι ο ενλόγω τύπος, μή βλέπεις πού 'ν' ακόμα μουδιασμένος, θα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της μαλακίας που κουβαλούσε στον εγκέφαλο κι' έκανε την πατάτα.

Έχει και τρία παιδιά, μήν ξεχνάς... Εκτός βέβαια κι' αν είναι εκγενετής βίαιος, και έτσι τουλάχιστον γλιτώσουν και τα παιδιά του κι' η γυναίκα του απ' αυτόν και το μπιστόλι του.

Τα σενάρια πολλά, και ήδη το παρατράβηξα.

Είναι πάντως τρελό πρόβλημα, και οπωσδήποτε υπαρκτό, το οτι έχουν μαζευτεί ένα σωρό στρατόκαβλοι και κοινωνικοί πίθηκοι στην αστυνομία. Είναι ακόμη πιό τρελό πρόβλημα οτι οι κυβερνήσεις μας, εδώ και δεκαετίες, ενθαρρύνουν την επάνδρωση των σωμάτων ασφαλείας με τέτοιους ακριβώς στρατόκαβλους αμόρφωτους νταήδες.

Εντάξει, δέν πάω κάν την κουβέντα στο λόγο ύπαρξης σωμάτων «ασφαλείας» εξαρχής. Θα σοβάρευε όντως πολύ η συζήτηση.

#14
iron

ο εν λόγω τύπος είναι ακροδέξια του κερατά και δεν νομίζω να μετανιώσει και πολύ, ίσα-ίσα θα θεωρήσει τον εαυτό του παρεξηγημένο ήρωα... Και δεν είναι μόνο ο Καλτεζάς που πέρασε στο αρχείο. Διάβασα για καμιά 20αριά φόνους τέτοιου τύπου από το 1980 κε (στην Ελευθεροτυπία νομίζω). Ένα από τα θύματα ήταν φίλος μου (Θοδωρής Γιάκας, 1994).

Η αστυνομία είναι απαίδευτη (και ανεκπαίδευτη) και οι επιλογές, όπως είπε ο βικάρ, εξακολουθούν να γίνονται με κριτήρια ΚΔΟΑ. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα στόχων της αστυνομίας: δεν απασχολεί το σώμα τόσο (έως και καθόλου) η προστασία ημών των υπολοίπων από πχ τον κλέφτη, τον βιαστή, τον μαλάκα, αλλά εξυπηρετούνται το μπραβιλίκι, το νταβατζιλίκι και η βρωμοδουλειά. Για τις δουλειές αυτές λοιπόν, δεν πρέπει να στρατολογούν έξυπνους και χαρισματικούς ανθρώπους (οι οποίοι κάτι καλύτερο θα έχουν να κάνουν στη ζωή τους από το να γίνουν μπάτσοι), αντιθέτως χρειάζονται ανεγκέφαλους κομπλεξάρες, 'παληκάρια', το καλό παιδί της πονεμένης ελληνίδας μάνας, κατά προτίμηση εθνίκες, δηλ. κουρδισμένους και τυφλούς. Τώρα αν τους ξεφύγει που και πού το παιχνίδι, σιγά! Δικός τους ο νόμος.

Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο το θέμα, και πραγματικά δεν ξέρω τι είδους ηγεσία θα είναι αυτή που θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας κάθαρσης, η οποία ξεκινά όχι από το μπατσουριό, αλλά από τα τρίσβαθα της κοινωνίας δηλαδή εφ' όλης της ύλης και σε κανέναν δεν θα αρέσει και όλους θα μας ξεβολέψει -γι αυτό και δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα εκτός από ξεσπάσματα σαν τα προχθεσινά, που, στο τέλος, θα γίνουν γραφικά και θα χάσουν κάθε νόημα και θα χρειαστούμε για να τα κατανοήσουμε κάτι σαν το λεξικό που πρότεινε ο βικάρ, από την ανάποδη όμως -αν δεν το χρειαζόμαστε ήδη, όπως νομίζω προσωπικά. αατα

#15
Vrastaman

Iron, με το συμπάθειο, το γάμησες και ψόφησε

#16
iron

ποιο μωρέ; επειδή είπα ότι ο τύπος ήταν εθνίκα;... ή -για να σοβαρευτούμε- επειδή είπα πως η ύπαρξη κάτι τέτοιων είναι πρόβλημα όλων μας;

#17
vikar

Μήν τον ακούς μωρε τον Βράστα. Κάνας μπατσονταβατζής θα είναι και του λόγου του... Απο πού νομίζεις άλλωστε οτι έχει τόσο πλούσιο φωτογραφικό υλικό καβάτζα να ενισχύει τα λήμματά του;... Μέσα στα κόλπα. :-Ρ

#18
Desperado

Λιτός, περιεκτικός και εύστοχος... εύστοχος είπα; εχμ μάλλον εξοστρακισθείς ήθελα να πω...

#19
Cunning Linguist

Εγώ έχω να πω ότι η δυσάρεστη είδηση έφτασε πάνω που συνεδριάζαμε το Σάββατο μαζί με τα χιλιάδες μέλη του slang.gr στο Θησείο... Νευριάσαμε όλοι μας πολύ εκείνο το βράδυ... Fuck the police!!!

#20
acg

Οντως. Το πληθος στο Θησειο ηταν ασυγκρατητο. Χρειαστηκε να επιστρατευσει το αφεντικο ολη του την πειθω για να αποφευχθουν τα χειροτερα...

#21
GATZMAN

Πάμε ολοταχώς δηλαδή για το κόμμα των Σλαγκιστών Ελλάδος, ε;

#22
mariahomorfi

καλε καλε
ποιοσ ηταν ο αρχηγοσ;

#23
Cunning Linguist

Ναι! Τι οικολόγοι και μαλακίες, εμείς είμαστε εδώ! :D

#24
poniroskylo

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο. Το τοπ λήμμα της 9ης Δεκεμβρίου 2008.

#25
jesus

όντως, την πετυχαίνω τη μικρή αποδώ.
χαλαρά, νίκος.

#26
jesus

δεν αποτελεί δισψλαιμερ για το χιουμοράκι παραπάνω, αλλά πρόσφατα διάβασα σε μπλογκ γκέυ κ μπάυ ακτιβιστών που δεν το θυμάμαι τώρα ότι το 10% των γυναικών που έχει σκοτωθεί από τον άντρα/φίλο τους νομίζω απ΄τη μεταπολίτευση κ μετά πέθανε απ' το υπηρεσιακό του πιστόλι.

κ τα παιδιά έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρησης απ' τη δικαιοσύνη, τα εισαγωγικά όπου θέλετε κ στην ποσότητα που επιθυμείτε. ζήτω το έθνος.

#27
jesus

εδώ είναι.

#28
Galadriel

Κανα ντισκλέιμερ για το τί γύρευες εσύ εκεί δεν είδα :P

#29
iron

χαχαχαχαχα!!!!!!!!

(, είπε εκείνη μετά από ένα έτος και ενάμιση μήνα +)

#30
deinosavros

Εκείνη, η οποία στη διάρκεια όλων αυτών των δεκατριαφεύγα μηνών ούτε που σκέφτηκε να βάλει αυτόν τον αριστουργηματικό ορισμό/λήμμα στην Επαγγελματική Αργκό :-PPPPPP

#31
iron

αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θεωρηθούν επαγγελματίες δηλαδή αυτοί ε; εμ δεν τόχα σκεφτεί... (μη μου βάζεις δουλειά το σαββατοκύριακο δεινέ!!!)

#32
deinosavros

Τι πα να πει δεν τόχες σκεφτεί; Αφού σου το έχω πεί....Σου τόχει πει κι ο Βίκαρος από τον Δεκέμβρη του 08 κιόλας αλλά εσύ υγρόν αγόραζες :-P

#33
iron

ο βίκας, ε;;; μάστα... αχά... καλά...

ε ας το κάνει ο βίκας λοιπόν, πούναι και νιο παιδί κι αντέχει. ααα με πρήξατε κυριακάτικο! :Ρ

#34
iron

Ποίος λοιπόν πταίει; Το ρεβόλβερ, φυσικά, όπως προσπάθησε ν’ αποδείξη ο δικηγόρος του κ. Μπονκούρ, βουλευτής και σοσιαλιστής Ηρακλής των εκατομμυριούχων. Και αληθινά μας έπεισε. Αν το ρεβόλβερ δεν επενέβαινεν αυτοβούλως, έγκλημα δεν θα εγίνετο. Αλλ’ η εποχή μας πολύ ρεαλιστική, ούτε δικάζει ούτε καταδικάζει τους αψύχους φονείς. Οι αρχαίοι Αθηναίοι, όπως και ο Μεσαίων μέχρις ακόμη Λουδοβίκου ΙΔ΄, κατεδίκαζαν τις πέτρες, τις κεραμίδες, τα μαχαίρια και τα ρεβόλβερ (εάν υπήρχαν) τουλάχιστον εις υπερωρίαν. Πολύ περισσότερον εύθικτοι οι παλαιοί εκείνοι εις την αξιοπρεπή εμφάνισιν της δικαιοσύνης των εύρισκαν τουλάχιστον ένα τύπον να σώζη τα προσχήματα. Ενώ τώρα ο κ. Λανσέλ ηθωώθη, αλλά το ρεβόλβερ δεν έλαβε καμμίαν ποινήν.

Κ. Βάρναλης, άρθρο στην εφημερίδα "Πρόοδος" με τον υπέρτιτλο Παρισινά γράμματα και τον υπότιτλο "Πώς ηθωώθη ο κ. Λανσέλ", 1/08/1926.

#35
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

Υπερωρίαν με -ω- γράφει το κείμενο?

#36
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

Τσου. Είπα και γω...