Υπάρχει ένας ουτοπικός κόσμος στον οποίο οι γυναίκες χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες, χωρίς υπόλοιπα. Αυτές που σου λένε:

1) μωρό μου, είμαι λίγο νευρική, να σου πάρω μια πίπα;

και αυτές που σου λένε:

2) μωρό μου, σε βλέπω λίγο νευρικό, να σου πάρω μια πίπα;

Ωστόσο, αυτό δεν είναι παρά μια άθλια, σεξιστική εξυπνάδα που ήθελα από καιρό να γράψω, και η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όπως κι αν επέλθει το τσιμπούκι το επιούσιο, εύκολα ή δύσκολα, μερακλίδικα ή ερασιτεχνικά, με αφοσίωση ή από καθήκον, μπορεί να κρύβει παγίδες. Αν η σεξουαλική σύντροφος σκύψει, τότε θα σηκωθεί, ακολουθώντας το νόμο του ό,τι πέφτει σηκώνεται. Στην περίπτωση που, έχει κρατήσει χαρακτήρα μέχρι το τέλος, τότε μπορεί να θέλει φιλάκι ως επιβράβευση. Κι αν δεν έχει κρατήσει χαρακτήρα, ακολουθεί μέχρι τέλους το η καλή πίπα καταλήγει στο στομάχι, μπορεί αυτό που ήταν μια νίκη του ανδρισμού σου, γυρνάει μπούμερανγκ. Εξ ου και τσιμπούμερανγκ. Αντιγράφουμε:

μπούμερανγκ, ουδέτερο· - βλήμα των ιθαγενών της Αυστραλίας που αποτελείται από ένα κομμάτι σκληρού καμπύλου ξύλου και που έχει την ιδιότητα να επιστρέφει στο σημείο από το οποίο εκτοξεύθηκε.
- (μεταφορικά) Λέγεται για μια εχθρική πράξη που στρέφεται εναντίον του ίδιου που την έκανε.

Σημαντικό είναι, για να μπούμε και στην ψυχολογία του αποδέκτη του τσιμπουκιού, ότι δεν είναι απαραίτητα οι τσιμπουκλούδες που ζητάνε το φιλάκι -στις οποίες μπορεί να καταλογιστεί δόλος, αλλά και πραγματικά συγκινημένες από το όλο συμβάν κοπελίτσες, οι οποίες απλά θέλουν το φιλί, για να μη νιώθουν και ενοχές κλπ. Και είναι ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις που είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς το φοβερό τσιμπούμερανγκ.

Το λήμμα αποτελεί λεξιπλασία ύστερα από σχετικό ανοιχτό κάλεσμα του χρήστη Βράσταμαν ο οποίος και εντόπισε το σχετικό κενό στην ελληνική slang και γι' αυτό του αξίζει ένα φιλί, κανονικό.

Εξίσου εύγλωττο συνώνυμο που προήλθε από την πρωτοποριακή αυτή διαδικασία: χυσόφιλο.

Η σλανγκ γύρω από το τσιμπούκι είναι τόσο μεγάλη, που το να παρατεθούν περαιτέρω σχετικά λήμματα, σίγουρα θα αδικούσε εκείνα που από αβλεψία θα λησμονούσα.

- Μωρό μου, σταμάτα να βλέπεις το ντοκιμαντέρ με τους Αβορίγινες την ώρα που σε πιπώνω, θα σου γυρίσει τσιμπούμερανγκ....!
- Ναι μωρό μου, το κλείνω μωρό μου, μην εκνευρίζεσαι γιατί βάζεις δόντια...

σπάνια φωτό τρομαχτικού τσιμπούμερανγκ, δημοσιεύεται με άδεια από australia heritage foundation, διακρίνονται και μερικά αχνιστά φλόκια (από xalikoutis, 22/01/09)Ένα από τα νησία Spratley στην Ινδοκίνα. "Spratley Islands" τσιμπουμεραγκικώς αναγραμματίζεται ως "Lady\'s lips, astern" (από Vrastaman, 23/01/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

What we've always been waiting for!

#2
GATZMAN

Αξιος!

#3
Vrastaman

Συνολικό σπέκ...για το λήμμα, τον ορισμό, το παράδειγμα, το μύδι! Ανταποδίδω χωρίς δόλο τον ασπασμό!

#4
xalikoutis

' θενκιου, θένκιου....κάτι ανορθοασυνταξίες οι μαστόροι άμα έχουν την καλωσύνη ας τις διορθώσουν, αν έχει σημασία στη μετα-πάνος εποχή (αυτά έκανε κι ο πάνος και τον έκαναν εποχή)

α, και πλέον, μπορεί να λέγεται και «ερχόμαστε στο χώρο σας άδολα»

#5
Hank

Άλλη μια υπόκλιση στα μύδια του Βράστα!

#6
xalikoutis

Vrasta de Gama, the natives are restless!

#7
Galadriel

Παρακαλώ να σημειωθεί ότι η λέξη μπορεί να προκαλέσει κόλλημα του εγκεφάλου σαν αυτό που παθαίνουμε όταν μας κολλάει ένα τραγούδι και μετά παρακαλάμε κάποιον να μας θυμίσει κάποιο άλλο για να φύγει αυτό και να έρθει εκείνο. Δηλαδή από την ώρα που διάβασα αυτό το λήμμα το μυαλό μου κουδουνίζει «τσιμπούμεραγκ, τσιμπούμεραγκ» :(

#8
Vrastaman

...παραπέμπει και στο πιασάρικο μουσικό θέμα ...μπουμ-μπουμ-τσι-μπουμ-μπουμ...

#9
xalikoutis

για πες 3 φορές γκαλιαγκδόσκλο....

δούλεψε;

#10
Galadriel

μπα ακόμα τσιμπούμεραγκ... :(

#11
Khan

Ε, υπάρχει και το εκούσιο τσιμπούμερανγκ, νο; Όταν ο άντρας θέλει να «επιβραβεύσει» την γυναίκα, ή έστω να διασκεδάσει την διαδικασία. Ή παραείναι μερακλήδικο;