Χαρακτηρισμός για άτομο που συναγωνίζεται το πρακτορείο Reuters στο πόσο γρήγορα μαθαίνει τα νέα και πόσες λεπτομέρειες γνωρίζει γύρω από αυτά και σε πόσο κόσμο τα αναμεταδίδει. Το να συγκρίνει κανείς το αυτί της γης με έναν κοινό /-ή κουτσομπόλη /-α είναι σαν να συγκρίνει το CNN με το Τηλεάστυ. Κοινώς ο κουτσομπόλης απέχει παρασάγγας από το αυτί της γης. Ο κουτσομπόλης πχ (ναι ο κουτσομπόλης, οι άντρες είναι χειρότεροι από τις γυναίκες), θα σου πει ότι γαμήθηκε η Νατάσα με τον Ηλία προχθές. Μμμμ! Μεγάλη δουλειά! Το αυτί της γης θα σου το είχε πει προχθές (δέκα λεπτά μετά το συμβάν), θα ήξερε πού το έκαναν, πώς το έκαναν, πόσες φορές το έκαναν, τι έλεγε η Νατάσα όταν το έκαναν, σε πόση ώρα έχυσε ο Ηλίας, που «της τα έφερε» όταν έχυσε, πόσα τσιγάρα κάπνισαν αφού το έκαναν κτλ.

- Μαλάκα βάλε καφέ κι έχω νέα!
- Τι έγινε ρε μαλάκα;
- Η Ρένα κεράτωσε το Μιχάλη!
- Τιλέρεμαλάκα; Πότε;
- Πριν κάνα μισάωρο στο σπίτι της με τον Χρήστο τον κομπιουτερά, του κανε κάτι πίπες ξεγυρισμένες πρώτα, φορούσε και μαύρο στρινγκ η πουτάνα, και ο τύπος την έχυσε στα βυζιά όταν τελείωσε.
- Καλά ρε, εσύ είσαι το αυτί της γης!!!!

(από slangprof, 15/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Καρασπέκ!
Ο όρος θυμίζει τη βιβλική έκφραση «το άλας της γης»
Πάντως έχω ακούσει και την περίπτωση όπου τυπάδες(μπακούρια), που κάποτε σε διακοπές, όταν οσμίστηκαν πως στο διπλανό δωμάτιο έμενε ζευγάρι που επιδιδόταν σε μπαίνει βγαίνει χιλ,κάθε φορα που γυρνούσε από την βραδινή έξοδο σκαρφίστηκαν το εξής.Εβαλαν ποτήρια στον τοίχο για να μπορεί έτσι να ενισχυθεί ο αναστεναγμός που άκουγαν! Η Φυσική στην υπηρεσία του ωτακουστή σεξολάγνου!

#2
Galadriel

Γκατζ αυτό είναι πρακτική γνωστή στις κουτσομπόλες όλου του κόσμου παλαιόθεν. Κοίτα και [w=pat-pat_65:%CF%80%CE%B1%CF%84-%CF%80%CE%B1%CF%84]δω[/w].

#3
GATZMAN

Οπωσδήποτε.Δεν είναι καινούριο.Σχετίζεται όμως

#4
iron

υπάρχει και αυτό, για παραλλαγή...
http://www.eartotheearth.org/php/about_agenda.php

#5
Khan

Υπάρχει ήδη στην εποχή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη:

«- Λοιπόν τώρα, θέλεις εξ άπαντος να χαλάση ο αρραβών αυτός;
- Δεν με μέλει διά τον αρραβώνα.
- Αλλά σε μέλει διά τον γάμον. Ο γάμος να μη γίνη, δεν έχει ούτω;
- Ιδού, όπου τα εξεύρεις όλα, ως να τα είπα εγώ.
- Ω, εγώ είμαι το αυτίον της γης. Το αυτίον της γης και το στόμα της ψυχοκόρης μου». (Από το Η Μετανάστις, 1879)