Ο ορνιθολέων είναι ζώον θηλαστικό που ενδημεί στην Ελλάδα. Είναι πρωτεϊκής μορφής, έχοντας την ιδιάζουσα ικανότητα να λεονταρίζει εφ' όσον βρεθεί ανάμεσα σε όρνιθες, ενώ ευρισκόμενο εν μέσω λεόντων, μετατρέπεται αυθωρεί σε κότα κακαρίζουσα.

Άνθρωποι κάθε τάξης και επαγγέλματος μπορεί να είναι ορνιθολέοντες, ενώ πολλές φορές και κανονικοί Homo sapiens γίνονται περιστασιακά ορνιθολέοντες, όταν οδηγούν, π.χ, ή άμα πιουν κάνα ποτηράκι παραπάνω.

Μαχαλόμαγκας οδηγός χειρονομεί προς και βρίζει χυδαιότατα νεαρή οδηγό σταματημένη στο φανάρι. Ο νεαρός φίλος της κοπέλας (αόρατος ως τώρα από τον εν λόγω οδηγό) βγαίνει από το αυτοκίνητο. Είναι γύρω στα 95 κιλά -χτισμένα- και χαμογελάει περίεργα. Ο αρχικός οδηγός κλειδώνει τις πόρτες και ανεβάζει όλα τα παράθυρα. Κάνει μορφασμούς συγκατάβασης πίσω από τα τζάμια και έχει αρχίσει να ιδρώνει εμφανώς. Ο νεαρός του τα ψέλνει ένα χεράκι εις επήκοον όλων, καταγράφει το συμβάν στο κινητό του, και ανεβάζει το βίντεο στο youtube. Ο οδηγός είναι χαρακτηριστική περίπτωση περιστασιακού ορνιθολέοντος.

Ορνιθολέων πήγε για μαλλί... (από Vrastaman, 20/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία