Παρέα με τοπικά, θυμίζουν χολιγουντιανές ταινίες κατασκοπίας και δικαίως, αφού συνηθίζονται από σινάφια που ασχολούνται με παρακολουθήσεις (μπάτσοι, μυστικές υπηρεσίες, ντετέκτιβς, ηδονοβλεψίες και ..ταλιμπάν).

Όπου βέβαια, μάτια και αυτιά είναι το Έσελον (για βαριές δουλειές), μικροκάμερες, μικροπομποί, κοριοί, κι άλλα τζεϊμζμποντικά γκατζετοειδή (μόνο πέντε κλικ μακριά σας) που λέγεται πως κάνουν μεγάλες πιένες, χωρίς να αποκλείονται οι παραδοσιακοί πλην αναντικατάστατοι παντός είδους ρουφιάνοι.

Σε άλλο επίπεδο και πιο κυριλέ, πολύ κοντά τους είναι το «εσωτερική πληροφόρηση».

Στην απλή καθομιλουμένη το νόημα κυμαίνεται από το χαζοχαρούμενα κατινίστικο «δε με γελάς εμένα, ξέρω τι γίνεται» μέχρι το εκφοβιστικά ψυχοπαθολογικό «ό,τι κάνεις, το μαθαίνω» που μπορεί να συμμαζέψει πιτσιρίκια και να συνετίσει τσαχπίνες γκόμενες που παίζει το μάτι τους.

  1. Με κάμερα δεν κυκλοφορώ, αλλά έχω μάτια παντού. Και στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται η 11χρονη Αφγανή, που παραλίγο να χάσει τη ζωή της από την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια. Δύο άνδρες εμφανίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο και επισκέφθηκαν το κοριτσάκι. Ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο πατέρα Γαβριήλ Παπανικολάου…

  2. Ήταν τρεις πολύ εκπαιδευτικοί μήνες (ποικιλοτρόπως) και πέρασα ευχάριστα, με ευχάριστη παρέα, μιλώντας για το αγαπημένο μας θέμα. Ξέρω, επίσης, ότι διαγραφήκαμε από το forum (όχι ότι το τσέκαρα κόλας, αλλά έχω αυτιά παντού) και ότι η εκπομπή είναι on hiatus μέχρι να αλλάξει όνομα και να βρει ο Γρυπάρης τους αντικαταστάτες μας

(Ως εδώ όλα απ’ το δίχτυ)

  1. - Κι επειδή πήρε απόσπαση Κατερίνη, λες πως γι' αυτήν τέλος; Οριστικά;
    - Ναι, έχω μάτια εκεί και μου λένε πως ήδη τράβηξε γι’ αλλού.
    (sic)

(από patsis, 17/08/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία