Κυριολεκτικά σημαίνει αυτόν που δεν τον έχουν κατουρήσει / λερώσει με ούρα, αλλά και αυτόν που δεν έχει κατουρήσει.

---Επειδή το κατούρημα είναι και ένα διάλειμμα που επιβάλλει το πάνσοφο σώμα στο διαταραγμένο από τον εργασιακό ή άλλο φόρτο πνεύμα, προσφέροντας και μια ψυχική ανακούφιση, ο όρος χρησιμοποιείται και για να δηλώσει πως κάτι πάει σερί χωρίς μια, ενίοτε, αναγκαία παύση. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε καταπίεση, είτε εξαιρετική αντοχή, πάντα σε υπερβολικό βαθμό.

---Επειδή ο ακατούρητος δεν είναι λερωμένος, ο όρος δηλώνει αυτόν που σε αντίθεση με τους όμοιούς του απολαμβάνει καλής φήμης, που δεν έχουν ράμματα για τη σούφρα του, που δείχνει άξιος εμπιστοσύνης και αψεγάδιαστος.

---Επειδή η σκληρότητα είναι απαραίτητος όρος για την ομαλή λειτουργία του κλειδιού του παραδείσου, η φύση προνόησε ώστε να αιματώνεται ολονυχτίς, εν είδει προπονήσεως, όταν το πάνω κεφάλι βρίσκεται σε φάση REM. Εξού οι πασίγνωστες πρωινές σηκωμάρες που συνήθως φεύγουν μετά το πρώτο κατούρημα.

Εξού λοιπόν «το ακατούρητο», το εξαίρετα ηδονικό -ιδιαιτέρως για την παρτενέρ- πρωινό πήδημα που εξασφαλίζουν οι κατουρόκαβλες του ακατούρητου.

Μπορεί να πέσετε πάνω και στα μοραΐτικα «ακατούρηγος» / «ακατούρηγο».

1α.
Παιδιά το 6Ν μιλάμε το βάζω σε εκτός δρόμου διαδρομές και είναι πολύ σκυλί. Tα όποια προβλήματα, δουλεύει σαν ταξί δεν κατεβαίνει παράθυρο συνοδηγού βάζει νερά από κάπου πίσω κτλ... δεν με απασχολούν ιδιαίτερα γιατί το αυτοκίνητο δε μασάει. Έχει κάνει χίλια χιλιόμετρα σε μια μέρα ακατούρητο μιλάμε. Με άλλο αυτοκίνητο θα έκανα μια στάση. Μ’ αυτό δεν φοβάμαι τίποτα!!!!

1β.
Και καμία μεταγραφή να μην κάνει ο Ολυμπιακός, με την ομάδα που έχει τώρα, ακατούρητος θα το πάρει. Νομίζω πως θα είναι το πιο εύκολο πρωτάθλημα!

1γ.
-Τουλάχιστον πάει η χρονιά! Αρχίζουν οι διακοπές.
- Όχι για όλους. Στις δυο τελευταίες τάξεις του λυκείου, τα παιδιά τον πάνε ακατούρητο όλο τον Ιούλιο. Από φροντιστήριο σε φροντιστήριο τρέχουν μέσα στους πέντε καύσωνες.

2α. Κάποιοι άλλοι τρέχουν από σχέση σε σχέση για ν αποφύγουν την μπόχα της άλλης ψυχής. Ελπίζουν ίσως πως θα βρουν τον ακατούρητο άλλο. Απλά ζουν στα ρηχά, ανικανοποίητοι χωρίς να ξέρουν το γιατί, αποξενωμένοι και από τον εαυτό τους που δεν μαθαίνουν να αποδέχονται .

2β.
Πολλοί θα θέλανε να «τα χώσω» στους αδέξιους δεξιούς που μας κυβερνούν. Άλλη μια μπατούλια, θα ‘θελαν να τα σύρω στους προηγούμενους, τους «σοσιαλιστές», που από την ιδεολογία τους κράτησαν το «…λιστές», αφού το αναβάθμισαν σε «…ληστές».
Τι μας μένει; Μα οι ακατούρητοι, οι πραγματικοί, οι αδοκίμαστοι (στην Ελλάδα), οι άπαιχτοι. Ποιοι είναι αυτοί; Μα οι…

(Όλα ως εδώ απ’ το δίχτυ)

  1. Ντιν-Νταν! Ντιν-Νταν!
    -Δόξα τω Θεώ!
    -Χρρρ. Χρρ. Χρ. Τι; Μα! Μωρή λυσσάρα!!
    -Ααχχχχχ! Ααααχ! Ναι! Ναι!! ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ!!!!

Ντριιιν-Ντριιιν!
-Εμπρός!
-Αχ μανούλα μου έγραψες πάλι!!
-Τι; Αα! Σου ‘κανε το ακατούρητο;
-Κάπως έτσι.
-Εμ! κάτι ξέρουμε κι εμείς οι παλιές κύρ-Ασκητή μας!!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
sstteffannoss

Η χρησιμοποιούμενη στην Κρήτη «μπατούλια» = «ομάδα / παρέα» του 2β προέρχεται μάλλον από το ισπανικό «patulea» (και «θορυβώδης ομάδα ανθρώπων»), αυτό απ’ το ισπανικό «patellar» (και «κατουρώ» / «μιλώ δυνατά»), αυτό απ’ το γαλλικό «patouiller» (και «πασπατεύω» / «πιτσιλίζω»), αυτό απ’ το πολυσήμαντο «patte», αυτό από το «pate», αυτό από το ιταλικό «pasta» (που σχετίζεται με τη λατινική ρίζα «patta») το οποίο προέρχεται απ’ το ελληνικό «παστός» κι αυτό απ’ το ρήμα «πάσσειν» («πασπαλίζω»).

#2
Pirate Jenny

Ένα καλό κατούρημα είναι μισό κλάσιμο. Ένα καλό κλάσιμο είναι μισό χέσιμο. Ένα καλό χέσιμο είναι μισό γαμήσι.
(λαϊκή παροιμία)

#3
sstteffannoss

Ενδιαφέρον! 'Γω όμως τέτοια, 'σχώρα με, 'εν κάμνω. :-P

#4
Pirate Jenny

Δεν ήταν κίνκι η παροιμία, καλέ. :Ρ

Δε σου 'χει ποτέ να σ' έχει πιάσει κατούρημα για κάμποση ώρα, αλλά για τον άλφα βήτα λόγο να μην μπορείς να πας, και να πονάς και να υποφέρεις και να κοντεύει να σπάσει η ουροδόχος κύστη σου, μέχρι που επιτέλους καταφέρνεις να πας, οπότε την ώρα που - οποία ανακούφισις - κατουράς, σκέφτεσαι «γκαύλααααα»; (Κεφάλι γέρνει προς τα πίσω, κλειστά μάτια, αχνό χαμόγελο.) Ε, αυτό. Όχι golden showers και τέθοια.

(Περιλαμβανόταν σε ένα βιβλιαράκι με πρόστυχες ή εν πάση περιπτώσει παρεξηγήσιμες παροιμίες από Κέρκυρα. Πχ:
«Της γριάς στο μισοχείμωνο αγγούρι τής θυμήθη», να κάτι διφορούμενο.)

#5
gaidouragathos

Εχχεχχχεχχχ!!! έχεις όμως το ακατούρητο φίλε!!! Τελικά απο τη Βικούλα θα μάθουμε κ το« μουνοκλάνι» όπως πάμε...υπεσχέθην να μαζέψω τις σλάνγκες κ να τις εξηγήσω την τεχνική έτσι ώστε να το αναπαράγουν εκουσίως βαίνουσες πρός ακόμα υψηλότερα επίπεδα επικοινωνίας, αλλά με το περίνεο ως υποβοηθητικό μυ της αναπνοής λίγο απέχει η Βικούλα να μας βάλει γιαλιά. @Πειρατίνα ένα γαμήσι είναι δύο χεσίματα, τέσσερα κλασίματα κι οχτώ κατουρήματα; σωστό μου φαίνεται...

#6
vanias

πολύ αναλυτικό, εύγε

#7
MXΣ

#8
sstteffannoss

@Pirate Jenny: Ουουφφ! Και για μια στιγμή νόμισα… :-Ρ
Αλλά μη παρεξηγείς! Είναι που τώρα τελευταία κάποιοι Πειρατές ταξιδεύουν σε αχαρτογράφητα νερά.

@gaidouragathos: Κοίτα τι μαθαίνει κανείς!

@vanias: Προσπαθώ.

@MXS: Δείχνει υγεία, καίτοι αγαμίες.