Αλλιώς και μυρμηγκοφάγος, είναι η αντιασφυξιογόνα μάσκα τύπου GP-5 που τόσο πολύ φορέθηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει να φοριέται για πολύ καιρό από ό,τι φαίνεται με όλα αυτά τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τις τρόικες, τον Παπανδρέου τον τρίτο τον μακρύτερο κλπ κλπ. Λέγεται έτσι γιατί καλύπτει ολόκληρο το κεφάλι και αυτός που τη φοράει μυρμηγκοφέρνει (ή μυρμηγκοφαγοφέρνει) φουλ, γεγονός που αποτελεί και ένα βασικό της μειονέκτημα όταν βρίσκεται κανείς σε μέρη με τόσους μπάτσους και ασφαλίτες.

 1. (από Indymedia)
  «Υπάρχουν πολλοί αναπνευστήρες με φίλτρα που πωλούνται ειδικά στο ebay,amazon,κτλ. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει λογικά να αποφεύγονται οι χρησιμοποιημένες μάσκες. Δεν ξέρουμε πώς έχουν χρησιμοποιηθεί και σε τι έχουν εκτεθεί. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν αγγελίες που πουλάνε μάσκες από Β ΠΠ ή από τις επιχειρήσεις στο Ιρακ!!! Τις αποφεύγουμε πάση θυσία,ειδικά τα μυρμήγκια είναι σχεδόν όλα από τέτοιες επιχειρήσεις του σοβιετικού στρατού... Για τις νέες μάσκες και τα φίλτρα είναι εξαιρετικά κρίσιμο να προσέχουμε ημερομηνίες λήξης αλλά και να φροντίζουμε για αλλαγές φίλτρων.»

 2. (από Indymedia)
  «πότε ο κόκκινος στρατός χρησιμοποίησε σε επιχειρήσεις μάσκες μυρμηγκοφάγους ;
  (από μέρμηγκας 18:06, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011)
  Δεν παίζει κάτι τέτοιο που λες,εκτός ίσως από την πυρηνική δοκιμή στα Ουράλια το '49.Μην κινδυνολογούμε λοιπόν. Ούτε το ΝΑΤΟ έχει χρησιμοποιήσει σε ευρεία κλίμακα τέτοιες μάσκες. Οι καινούριες είναι πανάκριβες,άλλωστε δεν τις αγοράζουμε και για καθημερινή-σκληρή χρήση... »

 3. (από Indymedia)
  «Για τις σοβιετικες GP-5(τα»μυρμηγκια«)να πουμε οτι υπαρχουν δυο τυπων,αυτες με το σπειρωμα του φιλτρου στα 40mm οπως και οι ΝΑΤΟικες(οποτε ευκολα μπορειτε να αντικαταστησετε το παλιο με ενα καινουργιο φιλτρο),και αυτες με το σπειρωμα στα 60mm(που ειναι σπανιοτερες ομως).»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Cunning Linguist

Σε λίγη ώρα θα εμφανιστούν πολλά μυρμήγκια... Σας περιμένω στον δρόμο σύντροφοι συσλαγκιστές! ;)

#2
MXΣ

OK, κλείνουμε λάπτοπ και στον δρόμο!

#3
Vrastaman

Ανάψτε λαμπάδες, μαζί μας και οι τσολιάδες!

#4
gaidouragathos

Χαχαχ αυτά είναι το σλανγκρ ειναι βγαλμενο μεσα απ τη ζωη... Το βραδυ το βλεπεις γραμμενο... το πρωι...πραγματικο...

#5
Cunning Linguist

Απευθείας ανταπόκριση μάγκες! ;)

#6
iron

«Μη δεχθείτε, η χώρα που κάποτε ήταν η γεννήτρια της Τέχνης, της Ομορφιάς και της Ελευθερίας να είναι σήμερα το κέντρο τις αντιδράσεως, η κοιτίδα του σχολαστικού και ματωμένου Βυζαντινισμού, όργανο των αρπαχτικών ορέξεων ξένων χρηματιστών.»
Στους νέους, Θ.Λασκαρίδης.

Δυστυχώς, είναι γραμμένο το 1920. Ενενήντα χρόνια πριν. Και είμαστε πάλι στα ίδια. Και δεν είναι στραβός ο γιαλός.

(Στον συγγραφέα αυτόν αναφέρθηκα σε σχόλιο εδώ.)

#7
Cunning Linguist

Πάμε πάλι σήμερα στη μυρμηγκοφωλιά! ;)

#8
iron

αξίζει όμως να θέτουμε καθημερινά στον εαυτό μας κάποια από τα «Ερωτήματα προς το Κόμμα» που έθεσε ο (κομμουνιστής) Λασκαρίδης (τέλος με δαύτονα, υπόσχομαι) το 1921, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν και σήμερα, τώρα -και μη σας ξενίζει η καθαρεύουσα, ακόμα και ο Ριζοσπάστης έτσι έγραφε τότε:

«Οι Έλληνες (…) έχουν επαναστατική συνείδησιν ή επαναστατική διάθεσιν

«Όλαι αι μέχρι τούδε γενόμεναι απεργίαι είναι εκδήλωσις αγανακτήσεως κατά του αστικού συστήματος ή απλώς σκοπόν είχον μόνον την βελτίωσιν της οικονομικής (…) θέσεως, και πώς κατέληξαν;»

#9
Cunning Linguist

Γαμώ το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και τα κομματόσκυλά μέσα! Το πολύ το Κάπα Κάπα κάνει το παιδί μαλάκα!

#10
mafie

Και τελικά, πόσο στοιχίζει; Διάβασα όλα τα σχόλια, ολόκληρα τα παραδειγματα, αλλά οικονομική άκρη δεν έβγαλα...

#11
Cunning Linguist

Από ό,τι κατάλαβα καινούργια είναι σε τσουχτερή τιμή, γι' αυτό ψάχνουν να την βρουν μεταχειρισμένη στο Μοναστηράκι!

#12
Vrastaman