Αλλιώς το κωλόπαιδο, δηλαδή αυτός που η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται από θράσος, αυθάδεια, μπαμπεσιά, περιφρόνηση προς το γραπτό και άγραφο δίκαιο, ασέβεια. Κττμγ συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε ως κωλοπαίδι κυρίως κάποιον που δεν έχει την δύναμη να υποστηρίξει το θράσος του, οπότε αυτό προβάλλει ως παράταιρο και μας προκαλεί να τον γαμήσουμε στις σφαλιάρες (ή στις βατραχοπεδιλιές αν είναι καλοκαίρι), γιατί πρόκειται εντέλει για παιδί που ξετσουτσούνεψε άκαιρα και πρέπει να του σπάσουμε τον τσαμπουκά προτού μεγαλώσει υπερβολικά.

Ενδιαφέρουσα η ερμηνεία του Κάνινγκος εδώ ότι πρόκειται για το παιδί που υποθετικώς / μυθικώς τίκτεται από τον πρωκτό και όχι από το αιδοίο, όπως τα λοιπά καλόπαιδα. Συναφής και η ερμηνεία ότι το κωλοπαίδι είναι το κωλόπιασμα, δηλαδή το παιδί που προέκυψε από σπερματοζωάριο που έκανε μαγκαϊβεριές μεταξύ του πρωκτού όπου εκτοξεύτηκε και της μήτρας όπου κατέληξε. Πρβλ. και μπαντανόπιασμα.

 1. Και μέσα στη καριέρα μου, εσύ μπήκες τροχοπέδη
  Αλλά σε φτύνω σε γαμώ γιατί...
  Είσαι κωλοπαίδι !
  (Όλοι οι στίχοι του αρρωστουργήματος των Καφρίλιον εδώ).

 2. Συριζέϊκο Κωλοπαίδι στην Λάρισα μουντζώνει τους επισήμους.
  - Μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να έγινε ο πιο δημοφιλής μαθητής της χώρας, όμως η απόφασή του να «μουτζώσει» τους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Λάρισα ενδέχεται να του κοστίσει... [...]
  - Αυτό το αναρχικό τσογλάνι μου έχει κάτσει άσχημα στο στομάχι. Να εντοπιστεί και να μαχαιρομουνιασθεί άμεσα. [...]
  - Μόλις είπαν στο άλτερ ότι στο facebook του τσογλανιού γίνεται χαμός απο τα «συγχαρητήρια» και τα «like».
  - ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΤΥΡΟΒΛΑΧΟΥ.
  - Ποιος παει ενα στοιχημα ; Σε λιγα χρονακια θα τον δουμε στο Συριζα. [...]
  - Σίσσυ Χρηστίδου: Μπράβο στο παιδί που μούντζωσε τους πολιτικούς. (Εδὠ).

 3. Μαζί θα τους Φάμε. Κωλοπαίδι!!!
  Ακραία κίνηση από άνδρα των ΜΑΤ
  Άνδρας των ΜΑΤ κλωτσάει αναίσθητο διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια της χτεσινής διαδήλωσης στο Σύνταγμα. (Εδώ.

 4. Στο έργο «W» (2008) βλέπουμε τον George W. Bush στα εφηβικό τα χρόνια να πίνει, να καπνίζει και να τζογάρει. Κωλοπαίδι ήταν, δηλαδή, και κωλοπαίδι παρέμεινε. (Εδώ).

(από Khan, 30/03/12)(από Khan, 12/02/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Σχετική έκφραση από τα Καλιαρντά:
έκτρωση=
το πλύσιμο του πρωκτού του ομοφυλόφιλου ύστερα από πρωκτική συνουσία, θεωρείται σαν άμβλωση, αφού και καλά ο εραστής του θα τον έκανε μητέρα, και θα γεννούσε κωλόπαιδο, πλην χάνει έτσι κι αυτός την ευκαιρία να γίνει μανούλα.

Οπότε η ερμηνεία του Κάνιγκος ότι το κωλόπαιδο είναι το παρά φύσιν τικτόμενο εκ του πρωκτού παιδί πρέπει να σχετίζεται με τα Καλιαρντά (πιθανόν όχι μόνο).