Φτωχομπινεδιάρικο παραεπάγγελμα με δυο μεγάλες ποικιλίες:

  • Περιμενάκιας ο πάροχος υπηρεσιών: προσεγγίζει αγκανακτισμένους πολίτες (το λι με ήτα) σε ουρές δημοσίων υπηρεσιώνε και τραπεζώνε και προσφέρεται να περιμένει για λογαριασμό τους με τις ώρες έναντι μικράς αμοιβής.
  • Ο περιμενάκιας ο αρμπιτραζέρ: πουλάει την θέση / χαρτάκι σειράς του σε βιαστικότερα από αυτόν άτομα. Οι πιο κωλοπετσωμένοι από δαύτους κόβουν συνεχώς νέα χαρτάκια προτεραιότητας τα οποία και πωλούν διαδοχικά.

Πρόκειται για καζάν-καζάν φάση, καθώς ο πελάτης μπορεί να αξιοποιήσει τον νεκρό αυτό χρόνο πιο βέλτσιστα. Η συνήθης αμοιβή του περιμενάκια κυμαίνεται από 2-4 ευρώπουλα (σε περιόδους αιχμής η αμοιβή αυξάνεται εκθετικά). Δαιμόνιο νεοελληνικής κοπής το λένε και είναι απλό!

1.
Η ΚΡΙΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕ ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Ο «περιμενάκιας» στήνεται σε ουρές… και περιμένει για σένα!

2.
«περιμενακιας», «αυτοφωράκιας» κ γενικα ο,τι βγαζει «μαύρο» χρημα Γεροντα!!! για να τη «σκαπουλαρουν» τα λαμογια...

3.
Οι «περιμενάκηδες» παρατηρούν τις… αγανακτισμένες «φάτσες» όσων περιμένουν τη σειρά τους, τους πλησιάζουν και τους ζητούν από 2 μέχρι και 5 ευρώ (εξαρτάται την κίνηση και τον χρόνο αναμονής). Κάποιοι για τους οποίους εξακολουθεί η ισχύς της λαϊκής ρήσης «ο χρόνος είναι χρήμα» και αν διαπιστώσουν πως θα πρέπει να περιμένουν… τουλάχιστον δύο ώρες… προτιμούν να αγοράσουν το χαρτάκι!

Πεδίο δράσης περιμενάκηδων (από σφυρίζων, 31/12/13)(από xalikoutis, 04/01/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
xalikoutis

Εγώ νομίζω ότι ο περιμενάκιας πατάει με το ένα πόδι στο παλαιό επάγγελμα του κλητήρα από το οποίο αντλεί περιεχόμενο, με το άλλο πόδι στη ζωή που έχει γίνει πολύ πολύπλοκη και απάνθρωπη ώστε ο καθένας μας να έχει να διεκπεραιώσει όγκο από υποθέσεις λες κι ήταν ο ίδιος μια δημόσια υπηρεσία, με το τρίτο πόδι στο ότι πια δε βρίχνουνται κοπέλια να τα πέμπεις να σου κάνουνε τσι δουλειές, και με το άλλο πόδι στην κρίση, τη φτώχεια και το δαιμόνιο της φυλής.

#2
Khan

Εδώ ο Γιάνης (<3) αναλύει από μια νεοβαρουφακιστική σκοπιά το φαινόμενο και το πώς αποτύχαμε να καθιερώσουμε ένα κόπι-ράιτ για την ελληνικότητα του περιμενάκια.

#3
σφυρίζων

@Χαλικού - κανονικός πολύποδας δηλαδής.
@ Κχανκ - +1 για το εύρημα Μπαρουφάκη! Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται με πλήρη διαφάνεια και στις ουρές της Ντισνεϊλάνδης εις Παρισίους.